06 Kasım 2022 08:32
Son Güncellenme Tarihi: 06 Kasım 2022 15:00

Zonguldak'ta özel maden ocağında patlama: 4 işçi yaralandı

Kilimli'de bir maden ocağında yaşanan patlamada 4 işçi yaralandı. Durumu ciddi olan 2 işçi Ankara'ya sevk edildi. Diğer 2 madenci tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kilimli'de bir maden ocağında yaşanan patlamada 4 işçi yaralandı. Durumu ciddi olan 2 işçi Ankara'ya sevk edildi.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama yaşandı. Patlamada 4 işçi yaralandı. Olay yerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri gönderildi.

2 MADENCİ ANKARA'YA SEVK EDİLDİ, 2 MADENCİ TABURCU EDİLDİ

Ocaktan yaralı çıkarılan Ersoy Mankır, Ramazan Kamil Çelebi, İlyas Kabuk ve Ali Gezer, ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumu ciddiyetini koruyan Kabuk ve Gezer, daha sonra Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. İlyas Kabuk ve Ali Gezer'in ise tedavilerinin devam ettiği, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

4 işçiden Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Ramazan Kamilçelebi ve Ersoy Mankır tedavilerinin ardından taburcu edildi.

OCAK VE ŞİRKET YETKİLİLERİNİN İFADESİ ALINDI

Patlamanın işçilerin mesai çıkışında meydana geldiği öğrenildi.

Kazanın yaşandığı maden ocağına tedbir amaçlı AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekipleri sevk edildi. Ekipler patlamanın nedeninin belirlenmesi için gün içinde ölçüm yaparak ocağa tekrar girmeyi deneyecek.

Maden ocağındaki patlamanın ardından ocak ve şirket yetkililerin ifadesine başvuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma kapsamında yetkililerin sabaha karşı ifadeye çağrıldıkları öğrenilirken, soruşturma devam ediyor.

Patlamanın nedeninin belirlenmesi için de çalışmalar devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

Maden ocağı girişi

ÖNCEKİ HABER

Prof. Konukman: Kamu kaynağından beslenen dernek ve vakıfların adları gizleniyor

SONRAKİ HABER

Hereke halkı atık bertaraf tesisini istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa