06 Kasım 2022 08:54

Hereke halkı atık bertaraf tesisini istemiyor

Herekeliler, mahallelerine tehlikesiz atık geri kazanım, bertaraf ve 3. sınıf düzenli depolama tesisi yapılmasına karşı çıkıyor.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez ilçesinde bulunan Yukarı Hereke mahallesine tehlikesiz atık geri kazanım, bertaraf ve 3. sınıf düzenli depolama tesisi yapılmasını planlıyor. Yapılması planan bu projeye karşı Hereke halkı tepkili.

Hereke Ağrılılar Derneği, Hereke Erzurumlular Derneği, Hereke Gümüşhaneliler Derneği, Hereke Malatyalılar Derneği, Hereke Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği ve Yukarı Hereke Birlik Beraberlik ve Dayanışma Derneği projeye karşı ortaklaşa bir imza kampanyası başlattı. Hereke merkez pazarında imza standı açan dernekler 8 Kasım Salı günü saat 14.00'te yapılması planlanan halkın bilgilendirilmesi ve katılımı toplantısına katılma çağrısında bulundu.

"BU PREOJE YAPILMAMALI"

Hereke Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Nuri Kıvrak Hereke'nin tarihi ve kültürel anlamda önemli bir bölge olduğunu, tehlikeli ya da tehlikesi fark etmeksizin herhangi bir çöp tesisini Hereke'de istemediklerini dile getirdi.

Projeyi değerlendiren Kıvrak "Atıkların bertaraf edilmesi maksadıyla buraya bir proje planlıyorlar. Ancak bunun konumu açısından planlamada yanlışlık yapıyorlar. Yukarı Hereke mezarlığı üzerinde kırmızı verimli topraklar var. Proje bu alanı da kapsıyor. Müsilaj belamız var. Kuzey rüzgarları var. 300 hektarlık alan üzerinde planlıyorlar ki yarın bu alanı daha iyi şekillendirerek dünyanın sayılı bertaraf tesisi haline getirmeye çalışacaklar." dedi. Hereke'nin taş ocakları ile sarılmış durumda olduğunu belirten Kıvrak "Kalan yerler bize kalsın. Aynı yerler avlak ve tabi koruma alanı. Bu alanlara getirip de bu tesisi koymaları hiçbir zaman istediğimiz bir şey değil. Bu proje yapılmamalıdır." dedi.

Kıvrak 8 Kasım Salı günü yapılması planlanan halkın katılım toplantısına tüm Hereke ve Kocaeli halkının katılması çağrısında bulundu.

(Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta özel maden ocağında patlama: 4 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Arjen Arî Şiir Yarışması ödülleri sahiplerine verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa