08 Kasım 2022 09:47
Son Güncellenme Tarihi: 08 Kasım 2022 16:22

AYM, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu esastan görüşecek | Eğitim emekçileri AYM’nin hukuka uygun karar almasını istiyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali yarın AYM tarafından görüşülecek. Eğitim Sen yaptığı açıklamalar ile AYM'ye seslenerek "Öğretmenlerin sesini duy, Öğretmenlik Meslek Kanununu iptal et" dedi.

Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/Evrensel

Paylaş

Eğitim sendikaları, öğretmenler ve muhalefetin  tüm karşı çıkışları ve itirazlarına rağmen AKP ve MHP’nin Meclis’te kabul ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili tartışmalar sürüyor. Eğitim sendikalarının, öğretmenleri böldüğü ve ayrıştırdığı için karşı çıktığı yasa yarın Anayasa Mahkemesi tarafından görüşülecek.

Eğitim sendikalarının itirazı üzerine muhalafet partileri yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi de Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptalini 9 Kasım’da görüşeceğini açıklamıştı. Eğitim emekçileri 2 Kasım’da iş bırakarak Öğretmenlik Meslek Kanununun iptal edilmesini istemişti.

Eğitim emekçileri bugün de tüm okullarda Öğretmenlik Meslek Kanunu'na kırmızı kart gösterip alanlara çıkarak “Öğretmenlik Meslek Kanunu'na hayır!”, “Anayasa Mahkemesi iptal etsin” taleplerini dile getirdi.

Eğitim Sen İstanbul şubelerinin çağrısıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenlere başta polis izin vermedi.

Yapılacak olan basın açıklamasını Milli Eğitim Müdürlüğü önünde değil de başka bir yerde yapılmasını isteyen polise karşı öğretmenlerin itirazı sonucu basın açıklaması İl Milli eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleşti. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun (ÖMK) geri çekilmesini ve Anayasa Mahkemesinin seslerini duymasını isteyen öğretmenler sık sık "Eşit işe eşit ücret" sloganları attı. Gerçekleşen basın açıklamasını Eğitim Sen İstanbul 9 nolu Şube Başkanı Hüseyin Özev okudu.

"AÇILAN DAVALARA RAĞMEN MEB'İN SINAV TAKVİMİNİ İŞLETMEKTE ISRAR ETMESİ ANLAŞILIR DEĞİLDİR"

Öğretmenlerin Öğretmen Meslek Kanunu'nun iptal edilmesini ve Anayasa Mahkemesi'ni öğretmenlerin sesini duymaya çağıran Özev, "14 Şubat 2022 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ve ardından çıkarılan 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği' Anayasa’ya ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı düzenlemeler içermesi nedeniyle yoğun tepkiyle karşılanmıştır" dedi. Gerçek bir meslek kanunu olmaktan çok uzak olan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ düzenlemesinin, yasalaşmasının hemen ardından ana muhalefet partisi tarafından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşınmasını ve AYM'nib  konuyu ‘esastan görüşmek’ üzere gündemine aldığını hatırlatan Özev, "Benzer bir şekilde ‘Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’nin de ilgili yasalara ve Anayasa’ya aykırı düzenlemeler içermesi nedeniyle sendikamız tarafından Danıştay’a dava açılmıştır. Açılan davalara rağmen Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimini işletmekte ısrar etmesi anlaşılır değildir" diye konuştu.

"AYM'NİN VERECEĞİ KARAR ÖNEMLİDİR"

"Eğitim Sen olarak gündeme geldiği ilk günden itibaren yaptığımız eylem ve etkinliklerde AYM gündemindeki düzenlemenin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren bir içeriğe sahip olduğu ifade edilmiştir" diyen Özev 2 Kasım tarihinde 14 eğitim sendikasının ülke genelinde yaptığı iş bırakma eylemiyle öğretmenlerin, kitlesel olarak itirazlarını dile getirdiğini anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın , ÖMK’ye yönelik bütün eleştirilere kulaklarını tıkladığını ve bildiğini okumaya devam ettiğini söyleyen Özev, "Anayasa Mahkemesi, Anayasa’ya aykırı düzenlemeler içeren ÖMK’yi 9 Kasım 2022 Çarşamba günü esastan görüşecektir. Eğitim emekçilerinin beklentisi, ÖMK’de yer alan ekonomik iyileştirmelerin bütün eğitim ve bilim emekçilerine ayrımsız ve eşit bir şekilde uygulanması, öğretmenleri ayrıştıran ve ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesiyle çelişen her türlü uygulamaya derhal son verilmesidir. Bu anlamda AYM’nin vereceği karar önemlidir" dedi.

İYİLEŞTİRMELER TÜM EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ İÇİN DÜŞÜNÜLMELİDİR"

Eğitim Sen'in yıllardır, sadece öğretmenlerin değil, eğitim kurumlarında çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini savunduğuba değinen Özev, "Nitelikli eğitim için öğretmenler kadar emeği olan idari ve teknik personel, yardımcı hizmetliler sınıfı ve 4-B statüsünde çalışan eğitim emekçilerinin hakları ve talepleri de dikkate alınmalıdır. Öğretmenler için düşünülen iyileştirmeler, tüm eğitim ve bilim emekçisi arkadaşlarımızın çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile birlikte ele alındığında anlamlı olacaktır. Gerçek bir meslek kanunu hazırlanmak isteniyorsa “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı” temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerinin hakları ve taleplerini güvence altına alan yeni bir kanun yapılmalıdır" diye ifade etti.

Eğitim emekçilerinin AYM’den talebi hukuka uygun karar alması ve eğitim alanında oluşacak kaosa izin vermemesi olduğuna vurgu yapan Özev, "Gündeme geldiği andan itibaren eleştiri ve itirazlarımızı kamuoyu ile paylaştığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliğine karşı mücadelemizi gerek hukuksal gerekse örgütsel boyutuyla sonuç alıncaya kadar sürdüreceğimiz bilinmelidir" diye sözlerini bitirdi. (İstanbul/EVRENSEL)


EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ AÇIKLAMA YAPTI: AYM HUKUKA UYGUN KARAR ALMALI

Eğitim Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Anayasa Mahkemesi (AYM) gündemine gelmesine ilişkin  basın açıklamasında bulundu. AYM’nin kanunu 9 Kasım’da esastan görüşeceğini aktaran Eğitim Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, “Eğitim emekçilerinin AYM’den talebi hukuka uygun karar alması, eğitim alanında oluşacak kaosa izin vermemesidir. Gündeme geldiği andan itibaren eleştiri ve itirazlarımızı kamuoyu ile paylaştığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliğine karşı mücadelemizi gerek hukuksal gerekse örgütsel boyutuyla sonuç alıncaya kadar sürdüreceğimiz bilinmelidir” dedi

Yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, ÖMK’nin yasalaşmasının hemen ardından ana muhalefet partisi tarafından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşındığını ve AYM konuyu ‘esastan görüşmek’ üzere gündemine alığını hatırlattı. ‘Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’nin de ilgili yasalara ve Anayasa’ya aykırı düzenlemeler içermesi nedeniyle Eğitim Sen tarafından Danıştay’a dava açıldığını söyleyen Atabay, “Açılan davalara rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takvimini işletmekte ısrar etmesi anlaşılır değildir. Eğitim Sen olarak gündeme geldiği ilk günden itibaren yaptığımız eylem ve etkinliklerde AYM gündemindeki düzenlemenin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren bir içeriğe sahip olduğu ifade edilmiştir. Son olarak 2 Kasım tarihinde 14 eğitim sendikasının ülke genelinde yaptığı iş bırakma eylemiyle öğretmenler, kitlesel olarak itirazlarını dile getirmiştir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, ÖMK’ye yönelik bütün eleştirilere kulaklarını tıkamakta ve bildiğini okumaya devam etmektedir” diye konuştu.

‘AYM EĞİTİM ALANINDA OLUŞACAK KAOSA İZİN VERMEMELİ’

Anayasa Mahkemesi, Anayasa’ya aykırı düzenlemeler içeren ÖMK’yi 9 Kasım’da esastan görüşeceğini söyleyen Atabay, “Eğitim emekçilerinin beklentisi, ÖMK’de yer alan ekonomik iyileştirmelerin bütün eğitim ve bilim emekçilerine ayrımsız ve eşit bir şekilde uygulanması, öğretmenleri ayrıştıran ve ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesiyle çelişen her türlü uygulamaya derhal son verilmesidir. Bu anlamda AYM’nin vereceği karar önemlidir. Eğitim emekçilerinin AYM’den talebi hukuka uygun karar alması, eğitim alanında oluşacak kaosa izin vermemesidir. Gündeme geldiği andan itibaren eleştiri ve itirazlarımızı kamuoyu ile paylaştığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliğine karşı mücadelemizi gerek hukuksal gerekse örgütsel boyutuyla sonuç alıncaya kadar sürdüreceğimiz bilinmelidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


İZMİR ŞUBELERİ: AYM İPTAL EDİLSİN, ÖMK'YE HAYIR

Eğitim Sen İzmir Şubeleri ÖMK’ya karşı Konak YKM önünde basın açıklaması yaptı.

"AYM iptal etsin, ÖMK'ye hayır" pankartı açan eğitim emekçileri sık sık, "ÖKM yasası geri çekilsin", "Susma haykır ÖMK'ya hayır", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı.

Basın açıklaması okuyan Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özkan Çetin, “Eğitim emekçilerinin AYM’den talebi hukuka uygun karar alması, eğitim alanında oluşacak kaosa izin vermemesidir. Gündeme geldiği andan itibaren eleştiri ve itirazlarımızı kamuoyu ile paylaştığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliğine karşı mücadelemizi gerek hukuksal gerekse örgütsel boyutuyla sonuç alıncaya kadar sürdüreceğimiz bilinmelidir” dedi.

Muğla'da da eğitim emekçileri Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelerek ÖMK'ya karşı sesini yükseltti. (İzmir/EVRENSEL)


BURSA'DA DA AÇIKLAMA YAPILDI

Eğitim sendikalarının karşı çıkmasına rağmen AKP ve MHP oylarıyla Meclisten geçen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali yarın Anayasa Mahkemesi tarafından görüşülecek.

Eğitim Sen Bursa Şubesi sendika binasında yaptığı basın toplantısıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi talebini bir kez daha yineledi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLDİĞİNİ OKUMAYA DEVAM EDİYOR"

Yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Bursa Şube Sekreteri Derviş Erdem, “Eğitim Sen olarak gündeme geldiği ilk günden itibaren yaptığımız eylem ve etkinliklerde AYM gündemindeki düzenlemenin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren bir içeriğe sahip olduğu ifade edilmiştir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, ÖMK’ye yönelik bütün eleştirilere kulaklarını tıkamakta ve bildiğini okumaya devam etmektedir” dedi.

“EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN HAKLARI VE TALEPLERİ DİKKATE ALINMALIDIR”

Eğitim emekçilerinin beklentisi, ÖMK’de yer alan ekonomik iyileştirmelerin bütün eğitim ve bilim emekçilerine ayrımsız ve eşit bir şekilde uygulanması, öğretmenleri ayrıştıran ve ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesiyle çelişen her türlü uygulamaya derhal son verilmelidir diyen Erdem, “Bu anlamda AYM’nin vereceği karar önemlidir. Sendikamız yıllardır sadece öğretmenlerin değil, eğitim kurumlarında çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini savunmaktadır. Nitelikli eğitim için öğretmenler kadar emeği olan idari ve teknik personel, yardımcı hizmetliler sınıfı ve 4-B statüsünde çalışan eğitim emekçilerinin hakları ve talepleri de dikkate alınmalıdır. Öğretmenler için düşünülen iyileştirmeler, tüm eğitim ve bilim emekçisi arkadaşlarımızın çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile birlikte ele alındığında anlamlı olacaktır. Gerçek bir meslek kanunu hazırlanmak isteniyorsa “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı” temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerinin hakları ve taleplerini güvence altına alan yeni bir kanun yapılmalıdır” dedi.

Eğitim emekçilerinin AYM’den talebi hukuka uygun karar alması, eğitim alanında oluşacak kaosa izin vermemesidir ifadelerini kullanan Erdem, “Gündeme geldiği andan itibaren eleştiri ve itirazlarımızı kamuoyu ile paylaştığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliğine karşı mücadelemizi gerek hukuksal gerekse örgütsel boyutuyla sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini” söyledi. (Bursa/EVRENSEL)


AYM EVRENSEL HUKUK KURALLARINI REFERANS ALMALI

Eğitim Sen Adana Şubesi İnönü Parkı’nda kırmızı kart göstererek  öğretmenler arasında rekabet yaratmayı amaçlayan  Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) iptal edilmesi için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya kanunu esastan görüşecek olan AYM’den beklentilerinin hukuka uygun karar alması olduğunu ifade etti. Okullarda öğretmenlerin tamamına yakınının bu yasayı kabul etmediklerini dile getiren Kaya, sonuç alınıncaya kadar hem hukuki mücadelelerini hem de alandaki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Eğitimciler olarak AYM’den beklentilerinin karar verirken evrensel hukuk kuralarının referans alınması olduğunu ifade eden Kaya,  “Öğretmenlerin tamamına yakınının karşı olduğu bu yasayı bütün maddeleriyle iptal etmesidir. AYM’nin yüz binlerce öğretmenin sesine kulak vermesini ve buna uygun karar almasını bekliyoruz.” dedi. (Adana/EVRENSEL)


EĞİTİM SEN KOCAELİ ŞUBESİ: AYM, ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU’NU İPTAL ETSİN

CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınan Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi 9 Kasım’da Anayasa Mahkemesi’nde esastan görüşülecek. Eğitim Sen Kocaeli Şubesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada “AYM hukuka uygun karar vermeli, eğitim alanında yaşanacak kaosa izin vermemeli” çağrısında bulundu. Uğur Mumcu Parkı’nda yapılan açıklamada Şube Başkanı Suphi Yıldırım, AYM’ nin konuyu esastan gündeme aldığını aynı zamanda Eğitim-Sen’in de ‘Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’nin Anayasaya aykırı olması nedeniyle Danıştay’a dava açtığını, buna rağmen MEB’in sınav takvimini uygulamakta ısrar ettiğini belirtti.

2 Kasım’da 14 eğitim sendikasının gerçekleştirdiği iş bırakma eylemini hatırlatan Yıldırım, “Öğretmenler kitlesel olarak itirazlarını dile getirdi, buna rağmen bakanlık ÖMK’ye yönelik tüm itirazlara kulak tıkamakta ve bildiğini okumaya devam etmektedir” dedi. Açıklamada, ÖMK’ da yer alan ekonomik iyileştirmelerin bütün eğitim ve bilim emekçilerine eşit şekilde uygulanması gerektiği, öğretmenleri ayrıştıran ve ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesiyle çelişen her türlü uygulamaya son verilmesi gerektiği bu nedenle de Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararın önemli olduğunu belirtildi.

Yıldırım, “Gerçek bir meslek kanunu hazırlanmak isteniyorsa “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı” temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil, tüm eğitim emekçilerinin haklarının güvence altına alındığı yeni bir kanun yapılmalıdır” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)


EĞİTİM SEN ANTALYA VE ALANYA ŞUBELERİNDEN AYM’YE ÇAĞRI: ÖMK'YI İPTAL ET

Eğitim Sen Antalya ve Alanya şubeleri yaptıkları basın açıklamasıyla Anayasa Mahkemesine Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu (ÖMK) iptal etme çağrısında bulundu.

Eğitim Sen Antalya şube üyeleri Attalos Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.  Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Nurettin Sönmez "14 Şubat 2022 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ve ardından çıkarılan “Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği”nin Anayasa’ya ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı düzenlemeler içermesi nedeniyle yoğun tepkiyle karşılandığını belirterek; “Gerçek bir meslek kanunu olmaktan çok uzak olan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ düzenlemesi, yasalaşmasının hemen ardından ana muhalefet partisi tarafından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşınmış ve AYM konuyu ‘esastan görüşmek’ üzere gündemine almıştır. Benzer bir şekilde ‘Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’nin de ilgili yasalara ve Anayasa’ya aykırı düzenlemeler içermesi nedeniyle sendikamız tarafından Danıştay’a dava açılmıştır. Açılan davalara rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takvimini işletmekte ısrar etmesi anlaşılır değildir” dedi.

Sönmez açıklamanın devamında “Eğitim Sen olarak gündeme geldiği ilk günden itibaren yaptığımız eylem ve etkinliklerde AYM gündemindeki düzenlemenin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren bir içeriğe sahip olduğu ifade edilmiştir. Son olarak 2 Kasım tarihinde 14 eğitim sendikasının ülke genelinde yaptığı iş bırakma eylemiyle öğretmenler, kitlesel olarak itirazlarını dile getirmiştir” ifadelerini kullandı. Basin açıklamasina katılanların MEB' e kırmızı kart gösterdikten sonra basın açıklaması sona erdi.

Egitim sen Alanya Şubesi ÖMK' nın iptali için Alanya PTT önünde toplanarak basin açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Eğitim Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca okudu. Koca"Milli Eğitim Bakanlığı, ÖMK’ye yönelik bütün eleştirilere kulaklarını tıkamakta ve bildiğini okumaya devam etmektedir. Anayasa Mahkemesi, Anayasaya aykırı düzenlemeler içeren ÖMK’yi 9 Kasım 2022 Çarşamba günü esastan görüşecektir. Eğitim emekçilerinin beklentisi, ÖMK’de yer alan ekonomik iyileştirmelerin bütün eğitim ve bilim emekçilerine ayrımsız ve eşit bir şekilde uygulanması, öğretmenleri ayrıştıran ve ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesiyle çelişen her türlü uygulamaya derhal son verilmesidir. Bu anlamda AYM’nin vereceği karar önemlidir “ dedi.

Açıklamanın devamında Koca eğitim emekçilerinin AYM’den talebinin hukuka uygun karar alması, ve eğitim alanında oluşacak kaosa izin vermemesi olduğunu belirterek şunları söyledi; “Gündeme geldiği andan itibaren eleştiri ve itirazlarımızı kamuoyu ile paylaştığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliğine karşı mücadelemizi gerek hukuksal gerekse örgütsel boyutuyla sonuç alıncaya kadar sürdüreceğimiz bilinmelidir.” (Antalya/EVRENSEL)

 


ÇAYCUMA'DA AÇIKLAMA YAPAN EĞİTİM EMEKÇİLERİ AYM’NİN HUKUKA UYGUN KARAR ALMASINI İSTEDİ

Eğitim Sen Türkiye genelinde olduğu gibi Çaycuma'da da yaptığı açıklama ile AYM'ye seslenerek "Öğretmenlerin sesini duy, Öğretmenlik Meslek Kanununu iptal et" dedi.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından Çaycuma Öğretmenevi yapılan basın açıklamasında, "Öğretmenler ÖMK’nin İptal Edilmesini Bekliyor! Anayasa Mahkemesi’ni Öğretmenlerin Sesini Duymaya Çağırıyoruz!" denildi. (Çaycuma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eylül ayında en az 100 çocuk önlenebilir sebeplerle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Mithat Sancar'dan AKP'ye: İçişleri Bakanı sizi temsil ediyorsa bize gelen heyet kimi temsil ediyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa