Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsveç Başbakanı Kristersson görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsveç Başbakanı Kristersson ortak açıklama düzenledi. Erdoğan, “Kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz” dedi.

Tayyip Erdoğan (solda), Ulf Kristersson (sağda) | Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson Türkiye'ye geldi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sona erdi.
Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen ikili, ortak basın açıklamasında konuştu.
Ulf Kristersson (solda), Tayyip Erdoğan (sağda) | Fotoğraf: Murat Kula/AA
Erdoğan, "İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz” dedi.
"Madrid'de imzalanan üçlü muhtırada da vurgulandığı üzere terörizmle mücadelede tam dayanışma ve işbirliğidir" diyen Erdoğan, "Yeni İsveç hükümetinin taahhütlerinden memnuniyet duyduk. Savunma sanayinde ülkemize uygulanan kısıtlamaların kaldırılması olumlu adım teşkil ediyor. İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
KRİSTERSSON: İSVEÇ, TAAHHÜDE RİAYET EDECEK
Kristersson ise açıklamalarında "3 hafta önce Başbakan seçildim. İlişkilerimiz devam ediyor. Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye - İsveç arasındaki ilişkileri nasıl geliştireceğimizi konuştuk. Bizim ilişkilerimiz yüzyıllar öncesine dayanıyor. Kullanılmayan ilişki potansiyeli var. Birlikte daha fazla çalışma gerçekleştirebiliriz. İsveç, PKK terör örgüte karşı verdiği kanlı savaş olduğunu anlıyor. İsveç'in Türkiye'ye yardım etmesini istiyoruz. İsveç, PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul ediyor, ABD'de de ediyor. 3 Kasım'da NATO terörle mücadele güven fonunu desteklemeye karar verdi. İsveç, Türkiye'ye yapmış olduğu taahhüt riayet edecektir" dedi.
KARŞILAMA
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Kristersson'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.
Erdoğan ve Kristersson'un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı.
Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. (AA)
Evrensel'i Takip Et