09 Kasım 2022 14:33
Son Güncellenme Tarihi: 09 Kasım 2022 16:51

RTÜK'ten TV 5'e "Hakan Şükür" incelemesi: Kanal programı yayından kaldırdı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Hakan Şükür'ün Mehmet Ali Kayacı'nın programına konuk olması üzerine TV 5 kanalı hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım/Evrensel

Paylaş

"FETÖ" davasından yargılanan eski futbolcu ve eski AKP milletvekili Hakan Şükür, TV 5'te yayınlanan "Düşünme Vakti" adlı programda Mehmet Ali Kayacı'nın konuğu oldu.

Programın yayınlanmasının ardından RTÜK, kanalla ilgili inceleme başlattı.

RTÜK Başkanı Şahin, inceleme başlatılması ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ülkemizin bekasını hedef almış, sinsi bir terör örgütünün alenen destekçisi olan şahsın yayına çıkarılmasına, mensubu olduğu terör örgütünün propagandasını yapmasına müsaade etmeyiz. TV 5 hakkında Üst Kurulumuz gerekli incelemeyi başlatmıştır" dedi.

"KAYACI KOVULDU"

Öte yandan iktidara yakınlığıyla bilinen televizyon kanalları ve haber siteleri, TV 5'i, Saadet Partisi'ni ve Mehmet Ali Kayacı'yı hedef aldı. Yapılan haberlerde Hakan Şükür'e "methiyeler dizildiği" öne sürüldü. Yeniçağ'ın haberine göre, program sunucusu Mehmet Ali Kayacı işten kovuldu.

TV 5'TEN AÇIKLAMA: PROGRAM YAYINDAN KALDIRILDI

TV5 kanalı, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yaşananların Yayın Kurulu'nun bilgisi dışında gerçekleştiği ve programın yayından kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"8 Kasım 2022 tarihli 'Düşünme Vakti' programında Yayın Kurulu'nun bilgisi dışında fiili bir durum oluşturularak, söz konusu program gerçekleştirilmiştir. Yayınlanan program hakkında kurum içi titiz bir inceleme başlatılmış olup inceleme sonuçlanana kadar ilgili program yayından kaldırılmıştır.

Ancak; TV5 Yayın Kurulu olarak Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasını, İmralı'dan gelen mektupların yayınlanmasını, çözüm sürecinde Kandil'de yapılan röportajları görmezden gelenlerin bu program üzerinden TV5'i ve camiamızı linç etme çabasını samimi, ahlaki ve vicdani bulmadığımız' da ifade ediyoruz."

HAKAN ŞÜKÜR'DEN "TEKLİF GELDİ" İDDİASI

Programda Mehmet Ali Kayacı, Şükür'e "'Pişmanım dersem bana bütün her şeyimi geri vereceklerini söylüyorlar' diyorsunuz. Size bu teklifi kim yapıyor" diye sordu. Şükür ise yanıtında şunları söyledi:

"En çok iktidar ve iktidara yakın benim de tanıdığım arkadaşlarım. Bu isimleri verirsem oradaki arkadaşların yaşam alanlarını kısıtlamış olurum. Spor dünyasından, siyasi dünyadan hatta ülkenin cumhurbaşkanı yanlarındayken... Ben açık ve net konuşacağım, bir arkadaşınız sizi arıyor, ülkenin cumhurbaşkanının kardeşiyle birlikte arıyor. Onlardan kurtul, gel, her şeyini geri versin. İki kelime söyle yeter, özel uçak gönderelim. Şimdi siz bundan ne anlarsınız? Ben suçluyum, ortada bir suç var, birisi bu suçu affedebiliyor. Benim alın terimle kazandığım, ülkeme yatırdığım, Man Adası'na değil, ülkeme yatırdığım imkanlarımı bana geri verecek... Ben böyle bir şeyi kabul etmem. İsmim sembol olarak, korkutma aracı olarak kullanılıyor. Ben ne yaptım, benim suçum ne?" (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan: Çocuk yoksulluğu ile alay edenlere karşı kampanyayı büyütelim

SONRAKİ HABER

İran | Hareketin en kilit parçası devreye girmedi: İşçi grevleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa