10 Kasım 2022 14:01
/
Güncelleme: 16:42

Gazeteci Cem Emir mezarı başında anıldı: "Kaybetmek talihsizlik değil, ağır bir ihmal"

Van’da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremde kaldığı Bayram Oteli’nin yıkılması sonucu hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir, Dersim’deki mezarı başında anıldı.

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde çöken Bayram Oteli'nde hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir, ölümünün 11. yıl dönümünde Dersim’deki mezarı başında anıldı.

Anmaya Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Tunceli Gazeteciler Derneği Başkanı Ferit Demir, Emir’in meslektaşları, ailesi ve Emek Partisi (EMEP) yöneticileri katıldı.

Anmada konuşan Fatih Polat, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı ve Cem Emir'i kaybetmenin talihsizlik değil ağır bir ihmal diye tanımlanabileceğini söyledi.

"DOSTLARI CEM'İ UNUTMAYACAK"

Cem Emir'i unutmanın mümkün olmayacağını söyleyen Tunceli Gazeteciler Derneği Başkanı Ferit Demir, "Gazeteciliği ile kendinden kısa süre içerisinde söz ettiren, önemli başarılara imza atan bir arkadaşımızdı. Her geçen gün kendini geliştiren, gazetecilikteki başarılarını yaptığı haberlerle kanıtlayan bir arkadaşımızdı. En son Van depremindeki yaşanan durumu haberleştirmek için oraya gitmişti. Gazeteci arkadaşları, yakınları Cem'i unutmayacak" dedi.

"EMİR VE YILMAZ İLE BİRLİKTE ÇOK SAYIDA KİŞİYİ KAYBETTİK"

Anmada konuşan Fatih Polat, Cem Emir'i kaybetmenin talihsizlik değil ağır bir ihmal diye tanımlanabileceğini söyleyerek, "O kadar büyük bir depremden sonra o otelde kalıyor olmalarından dolayı Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz ile birlikte çok sayıda kişiyi kaybettik. Onlar şahsında Van depreminde kaybettiklerimizi de bir kez daha saygı ile anıyoruz" dedi.

"ETKİLİ BİR BİÇİMDE HABER İZLEDİĞİNE TANIĞIZ"

Cem Emir'in çok hızlı gelişen, hızlı öğrenen bir gazeteci olduğunu söyleyen Polat, Emir’in gazeteciliğini şöyle anlattı:

"Haberciliği de fotoğrafçılığı da çok iyiydi. Çok kısa zamanda tutkuyla gazeteciliğe bağlandığını söyleyebiliriz. Bazen insanlar mesleğe kırk yılını verir ama ağır ilerler. Cem'in bu kadar kısa zamanda çok uzun zamandır gazetecilik yapıyormuş gibi Türkiye'nin pek çok coğrafyasında etkili bir biçimde haber izlediğine tanığız. Her zaman bir tebessümle hayata bakan, bir çocuk enerjisi olan ama aynı zamanda da yaşından çok olgunluğu olan birisiydi Cem. Pek çok kişinin heyecanla, panikle karşılayacağı olaylar karşısında daha soğukkanlıydı. Bu tavrının da onu tanıyanlara çok şey öğrettiğini düşünüyorum. Dersim sokaklarında da habercilik sohbetleri yaptığımız zamanlar olmuştur Cem'le.”

"TUTUKLU GAZETECİLER SERBEST BIRAKILMALI"

Tutuklu gazetecilere de değinen Polat, "Her geçen gün gazeteciler tutuklanmaya devam ediyor. Cem'i anarken tutuklu gazetecilerin de bir an evvel serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

"İHMALLER DEVAM EDİYOR"

Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir de yaptığı konuşmada, ihmaller zincirin halen kesilmediğini belirterek "Günümüzde bu ihmaller devam ediyor. Yetkililerin utanmazca bu sorunun kader olduğunu söylediklerini çok iyi biliyoruz. Bugün nerede ihmalden kaynaklanan bir olay olsa, özellikle de iş kazalarında, bizim burada yüreğimiz yanıyor. Çünkü biz bu acıyı yaşadık, bu acıyı biliyoruz” diye konuştu. (Dersim/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et