12 Kasım 2022 11:35

TMMOB Kocaeli İKK: Gezi kararları iptal edilsin

Skandal Gezi Davası kararlarının 200. gününde açıklama yapan TMMO Kocaeli İKK, "Gezi parkını korumak ve park olarak kalmasını için mücadele etmek mesleki etik ilkelerimizdendir" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gezi Davası Karar duruşmasının 200. gününde TMMOB Kocaeli İKK çağrısıyla İzmit İnsan Hakları Parkı’nda demokratik kitle örgütlerinin de katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Sekteri Mehmet Ali Elma’nın okuduğu açıklamada “Aralarında TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası Onur Kurulu üyesi Tayfun Kahraman, Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay’ın da bulunduğu 7 kişi 200 gün,  Osman Kavala ise 1937 gündür cezaevinde. Hukuksuz tutuklama kararlarının verildiğinden bu yana başlattığımız ve bugün 200. gününe giren Adalet Nöbetlerinde bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz TMMOB ve Bağlı Odaları olarak mesleki ve teknik bilgimizi halk yarına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımız asla yalnız değildir.  İstanbul’un en önemli kamusal alanlarından birisi olan Gezi parkını korumak ve park olarak kalmasını için mücadele etmek mesleki etik ilkelerimizdendir. Gezi toplum olmanın doğal bir sonucu olarak ülkenin dört bir yanında vücut bulmuş, Cumhuriyet tarihinin en önemli demokratik hareketlerinden birisidir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, mevcut iktidarın Gezi ile birlikte demokratik talepleri defalarca yargılamaya, Gezi’ye katılanları karalamaya çalıştığı, ancak tüm bunlara rağmen toplum vicdanında geziyi lekelemeyi başaramadığı belirtildi. Davada verilen cezaların siyasi bir boyutta ve hukuka aykırı olduğu belirtilerek cezaların gecikmeksizin iptal edilmesi gerektiği vurdulandı.

Açıklama “Her yer Taksim her yer direniş” “Gezi tutsakları onurumuzdur” sloganlarıyla sona erdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Gürer: Vatandaşın gündemi geçim ve seçim

SONRAKİ HABER

İsviçre’de inşaat işçileri patronların dayatmalarına karşı protestolarını sürdürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa