12 Kasım 2022 12:53

Sendikalaştıkları için işten atılan işçiler Nersoy Tekstil’in genel merkezi önünde eylem yaptı

300 civarında işçinin çalıştığı Nersoy Tekstil’de, Öz-İplik İş’e üye oldukları için işten atılan işçiler firmanın İstanbul’daki genel merkezi önünde açıklama yaptı: Sendikalaşmak haktır

Fotoğraf:Öz İplik-İş

Paylaş

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Nersoy Tekstil’de, Öz-İplik İş’e üye olan 25 işçi işten atıldı. Zonguldak Valiliğinin yasaklaması nedeniyle OSB’ye girişlerine izin verilmeyen işçiler, iki aydır direnişlerini OSB dışında sürdürüyor. Örgütlü oldukları Öz-İplik İş ile beraber Nersoy Tekstil’in İstanbul’daki genel merkezi önüne gelen işçiler basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Öz-İplik İş Genel Sekreteri Samet Ceylan okudu.

“NERSOY TEKSTİL YETKİLİLERİ SUÇ İŞLİYOR”

Nersoy Tekstil işçilerinin sendikalaşma mücadeleleri için toplandıklarını söyleyen Ceylan, “Patronun hukuk tanımaz tavrı için buradayız. Nersoy Tekstil işvereninin anayasayı ihlal etme girişimini engellemek için fabrika önündeyiz” dedi. Nersoy Tekstil patronu tarafından işçilerin anayasal sendikalaşma hakkının engellendiğine dikkat çeken Ceylan, “Sendikaya üye olan 25 işçi arkadaşımız işten çıkarıldı. Sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrılmak anayasal haktır. Sendikalaşmayı engellemek suçtur. İşçiler burada sendikamıza üye olmak istiyor. Anayasal haklarını kullanmak istiyor. Nersoy Tekstil, Anayasanın 51. Maddesi ve 6356 sayılı yasanın 25. maddesi olan sendikaya üye olma özgürlüğünü ihlal ediyor. Nersoy Tekstil yetkilileri söz konusu tutum ve davranışlarıyla Türk Ceza Kanunu’nun 118’nci maddesi kapsamında kamu davasına da konu olabilecek suç işliyor” diye konuştu.

İşçilerin sendikalaşma hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Ceylan, “Baskıcı tutumdan vazgeçin. İşverenin inatçı ve baskıcı tutumundan vazgeçmesini bekliyoruz. Sürecin diyalog ile tatlıya bağlanmasını diliyoruz. Bu inadın taraflara hiçbir yararı olmayacağının altını çiziyoruz. İşten atılan işçi kardeşlerimizin tekrar işlerine dönmesini istiyoruz” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çalışma alanı olmayan öğrenci yurdu!

SONRAKİ HABER

Kız öğrenci yurdunda arkadaşımıza sarılmanın bedeli tutanak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa