14 Kasım 2022 13:03

İmamoğlu: Saksılara suç bulmak değil saksıları bir arada çalıştırmak lazım

6 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından İstiklal Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Ekrem İmamoğlu, soru üzerine "Saksılara suç bulmak değil saksıları bir arada çalıştırmak lazım" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın olduğu noktada ölenlerin anısına çelenk bıraktı.

İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.20'de meydana gelen bombalı saldırıda, son bilgilere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 2'sinin durumu ağır olmak üzere 81 kişi yaralandı. Emniyet tarafından patlamanın failinin Afrin'den Türkiye'ye giren Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğu ve Küçükçekmece'de yakalandığı duyuruldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bombalı saldırıda yaralananları tedavi gördükleri Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Ardından caddeki esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

İmamoğlu, burada basının sorusu üzerine "Bir arada ortak bir tavırla saksılara göz koymak değil de saksılara suç bulmak değil de, saksıları bir arada çalıştırmak lazım. Her gün esnafımızı ziyaret edeceğiz. Her gün burada alışveriş yapacağız” dedi.

İmamoğlu, "Elbette ki terörü kınanıyoruz. Dün İstiklal Caddesi'nde can kayıpları yaşadık. Onların yasını tutuyoruz. Çok üzüldük. Kaybettiğimiz canlarımız bizim canlarımızdır. Bu acıları, bu yasları yaşarken hayatın devam ettiğini, terörizme karşı dimdik ayakta olduğumuzu esnafımızı ziyaret edip göstereceğim. Esnafımızla buluşmayı da her sabah devam ettireceğim. Sabah bir, bir buçuk saat esnafımıza bir araya geleceğim. Yaraları hızla saracağız. Allah'ın izniyle şehrimizin huzur içinde önümüzdeki günlere devam etmesi için kol kola mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Taksim saldırısının faili Ahlam Albashır yakalandı

SONRAKİ HABER

Metin İlgün ve Fazlı Aksoy Tuzla’da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa