14 Kasım 2022 14:19

AKP’li Yıldırım Belediyesinde 3,9 milyon TL’lik tanıtım ve reklam harcaması yapılmış

Bursa’ya bağlı AKP’li Yıldırım Belediyesinin 203,286 milyon TL kredi borcu olmasına rağmen "faaliyet ve hizmetlerinin tanıtılması amacıyla" 3,9 miyon TL harcama yaptığı Sayıştay raporlarına yansıdı.

Sayıştay logosu - Cebine para koyan adam fotoğrafı: Pixabay - Kolaj: Evrensel

Paylaş

Bursa’ya bağlı AKP’li Yıldırım Belediyesinin faizi ile birlikte 203,286 milyon TL kredi borcu olmasına rağmen, faaliyet ve hizmetlerinin tanıtılması amacıyla toplam 3,9 milyon TL tanıtım, haber ve reklam harcaması yapması Sayıştay raporuna yansıdı.

Sayıştay raporunda Bursa’ya bağlı Yıldırım Belediyesinin belediye hizmet ve faaliyetlerinin yerel ve ulusal gazetelerde, televizyonlarda ve internet sitelerinde belediyenin mali durumu dikkate alınmadan yoğun bir şekilde haber ve reklamının yaptırıldığı tespit edildiği belirtildi.

Sayıştay 2021 raporunda, “Yıldırım Belediyesi tarafından faaliyet ve hizmetlerinin tanıtılması amacıyla toplam 3.936.805,50 TL tanıtım, haber ve reklam harcaması yapılmıştır. Bu harcamalar tasarruf genelgesinde belirtildiği gibi mevzuattan kaynaklanan zorunluluk gereği yapılan harcamalar olmadığı gibi bu harcamalar arasında kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olmayan harcamalar da bulunmaktadır” ifadeleri yer aldı.

MALİ DURUM DİKKATE ALINMADAN YOĞUN BİR ŞEKİLDE HABER VE REKLAM YAPTIRILMIŞ

Raporda ayrıca şu bulgulara yer verildi, “Kamu idaresi cevabında, bulguda belirtilen faaliyetlerin çoğunlukla mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri kapsamında olduğu belirtilmekte ise de; belediye projelerinin tanıtılmasından ziyade günlük faaliyetlerin haber yaptırılmasının mevzuaat gereği zorunluluğu bulunmamaktadır. Ayrıca, belediyenin faizi ile birlikte 203,286 milyon TL kredi borcunun bulunduğu dolayısıyla kaynakların verimli kullanılması gerektiği bir dönemde günlük faaliyetlerin bu kadar yoğun haber ve reklam yaptırılması için kaynak kullanılması Belediye Kanunu'nun 14'üncü maddesine de aykırılık aykırılık teşkil düşünülmektir. Belediye hizmet ve faaliyetlerinin yerel ve ulusal gazetelerde, televizyonlarda ve internet sitelerinde belediyenin mali durumu dikkate alınmadan yoğun bir şekilde haber ve reklamının yaptırıldığı tespit edilmiştir” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İdam kararı olan İranlı kadın sınır dışı edilmek isteniliyor

SONRAKİ HABER

Mahsa Amini eylemlerine katılan 1 kişiye idam cezası verilen İran'da gösteriler sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa