14 Kasım 2022 14:47

Bu ücretlerle geçinemiyoruz

Esenyurt'tan bir metal işçisi yazdı: Bugün 10 bin lira da deseler asgari ücret için, biliyoruz ki bu ekmeğe gelecek olan zammı bile karşılamayacak.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Esenyurt'tan bir metal işçisi

Merhaba değerli Evrensel okurları...

Ben metal sektöründe çalışan bir işçiyim. Asgari ücret tartışmaları artık fabrikalarda başladı. Asgari ücret her gündeme geldiğinde biz işçiler de haliyle insan gibi yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz. Bugün 10 bin lira da deseler asgari ücret için, biliyoruz ki bu ekmeğe gelecek olan zammı bile karşılamayacak. Kış ayları geldi, doğal gaz, elektrik faturaları gelmeye başladı. Faturalardan alınan vergiler de ayrı bir dert bizim için. Adil bir vergi sistemi istiyoruz artık. Vergi alınacak birileri varsa onlar da patronlardır. Biz işçilerin aldığı ücret ne ki, bir de o ücretlerden vergi kesintisi yapılıyor?

Kiraların durumu vahim. İçinde yaşanmayacak evler 3 bin liradan başlıyor. E biz bu kiraları ödeyip bu faturaları ödeyip ne yiyip ne içeceğiz? Nasıl geçineceğiz? Tam da bu yüzden insanca bir ücret istiyoruz. Yaz boyunca doğru düzgün sebze meyve alamadık çoluğumuza çocuğumuza. Meyve sebzeye her geçen gün zam geliyor, doğru düzgün beslenemiyor bile çocuklar. Haliyle sağlık sorunları da artıyor. Geçen sene 2 bin 825 TL alırken az da olsa sebze meyve alabiliyor, kiramı ödeyebiliyordum. Zordu ama bu kadar değildi. Şu an 5 bin 500 TL alıyorum, bakıldığında daha fazla para. Ama ne istediğimi yiyebiliyorum ne giyebiliyorum.

Gözüm sürekli fazla mesaide. Az da olsa fazla mesaiye kalayım ki biraz daha para geçsin elime diyorum. Geçen yıl maaşlara zam yapıldıktan sonra her şeye zam geldi. Artık bu zamları durdurmaları lazım. Hem vergide adalet hem insanca yaşanacak bir ücret hem de zamların durdurulması için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu memlekette yaşayan çalışan tüm işçilere sesleniyorum, birleşmediğimiz sürece ne bu zamlar duracak ne yoksulluk bitecek ne de insanca bir yaşam sürebileceğiz. Bu yüzden her yerde yan yana gelmeliyiz.

ÖNCEKİ HABER

Mahsa Amini eylemlerine katılan 1 kişiye idam cezası verilen İran'da gösteriler sürüyor

SONRAKİ HABER

Burhaniye ve Edremit Körfezi’nde ekolojik yıkıma tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa