14 Kasım 2022 17:17

ABD Büyükelçiliğinden Süleyman Soylu'ya Taksim saldırısı yanıtı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Süleyman Soylu'nun "Büyükelçiliğin taziyesini kabul etmiyoruz. Müttefikliğimiz tartışılmalıdır" açıklamasına yanıt verdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün Taksim'de İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırının ardından yaptığı "ABD Büyükelçiliğinin taziyesini kabul etmiyoruz. Müttefikliğimiz tartışılmalıdır" açıklamasına yanıt verdi.

T24'ün haberine göre, ABD Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri, terörün her şeklini kesin olarak kınamakta ve değerli NATO Müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içinde hareket etmektedir" denildi.

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.20'de gerçekleşen bombalı saldırıda son bilgilere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 2'sinin durumu ağır olmak üzere 81 kişi yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının failinin Afrin'den Türkiye'ye giren Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğunu ve Küçükçekmece'de yakalandığını duyurdu. Emniyetin açıklamasında, "Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir" ifadeleri yer aldı.

PKK'nin askeri kanadı HPG ve YPG'nin içinde yer aldığı SDG ise bombalı saldırıyla ilişkileri olmadığına dair açıklamalar yaptı.

Soylu, bu sabah yaptığı açıklamada "Amerikan Büyükelçiliğinin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani’yi, terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB’den ASM’lerdeki sağlıksız koşullara tepki: ‘Pencerenizi açın’ afişi var penceresi yok

SONRAKİ HABER

Boğaziçi akademisyenleri arkalarını 459’uncu kez rektörlük binasına döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa