15 Kasım 2022 13:01
/
Güncelleme: 13:08

Gazetemizin 6 yıldır süren davası yine ertelendi

2016’da yayımlanan bir haber nedeniyle Evrensel'in o dönemki Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı ve imtiyaz sahibi Arif Koşar hakkında açılan dava bir kez daha ertelendi.

Gazetemizin 6 yıldır süren davası yine ertelendi

Kolaj: Evrensel

Gazetemiz Evrensel’de 2016'da yayımlanan haber nedeniyle TCK 301’den 5 ay hapis cezası verilen dönemin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı ve imtiyaz sahibi Arif Koşar hakkındaki kararın Yargıtay'dan dönmesi sonrası yeniden başlayan yargılama sürüyor.

Davanın ikinci duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Çağrı Sarı ve Arif Koşar’ın katılmadığı duruşmada Avukat Devrim Avcı, Yargıtay kararı doğrultusunda beraat talep etti.

Mahkeme, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar vererek davayı 22 Kasım saat 11.55’e erteledi.

DAVA 6 YILDIR DEVAM EDİYOR

Gazetemizde 15 Mart 2016’da yayımlanan “Polis Nusaybin’de halkı taradı: 3 yaralı” başlıklı haber nedeniyle TCK 301. maddeden dava açılmıştı.

6 Haziran 2017’de görülen karar duruşmasında, dönemin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı ve o dönemki imtiyaz sahibi Arif Koşar hakkında “devletin askeri veya emniyet teşkilatını aşağılamak” suçlamasıyla 5'er ay hapis cezası verilmişti. 

İstinaf mahkemesinde onanan karar Yargıtaya taşınmıştı. Yargıtay ise oy birliği ile hükmün bozulmasına ve dosyanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesine gönderilmesine karar vermişti. (MEDYA SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et