16 Kasım 2022 10:40

ODTÜ bu sefer de ringlerin sayısını azalttı, öğrenciler derslere yetişemiyor

ODTÜ’de kampüs içi ulaşımı sağlayan ringlerin sayısı azaltılırken, sefer süreleri 10 dakikadan 20 dakikaya yükseldi. Öğrenciler ringlerin dolu geçmesi nedeniyle derslere yetişememekten şikayetçi.

ARŞİV | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ’de öğrencilerin yaşadığı sorunlara bir yenisi daha eklendi.  Kampüs içi ulaşımı sağlayan ringlerin sayısı azaltılırken, seferler arasındaki süre 10 dakikadan 20 dakikaya yükseldi. Öğrenciler ise ringlerin dolu geçmesi nedeniyle derslere yetişememekten şikayetçi.

ODTÜ’de yemekhane koşulları ve yurtların kapasite sorunlarına, bir de kampüs içi ulaşım sorunları eklendi. Geçtiğimiz dönemin başında, 10 dakikada bir seferlerle çalışan ringlerin sıklığı 20 dakikaya düşürüldü. ODTÜ’deki sorunları ve temel ihtiyaç taleplerini Eğitim Fakültesi öğrencileriyle konuştuk.

Ring seferlerindeki düşüş sebebiyle derslere yetişmekte zorlandığını belirten İngilizce Öğretmenliği öğrencisi Kübra, ‘’Bölümlerin birbirine uzak olmasından dolayı ring kullanmak durumundayım. Artık derslere yetişebilmek için bir dersten erken çıkıp bir sonrakine ise geç girmem gerekiyor” dedi. Kübra, ODTÜ yurtlarında kalmasına rağmen, dolu olduğu için çoğu zaman ringleri kullanamadığından uzun mesafeler yürümek ya da sık sık taksi kullanmak zorunda kaldığını ifade etti.

Yemekhaneye dair ise yurtta kaldığı için ara ara kullanmak zorunda kaldığını belirten Kübra, “Öğünlerin kalitesi düşük, neredeyse bütün yemeklerin tadı aynı. Beslenme ihtiyacımı karşılamak için okul dışına çıkmam gerekiyor. Genelde belediyenin dağıttığı yemekleri yiyorum, ama o da mecburiyetten” dedi.

“OKULUN BÜTÇESİ ÖĞRENCİLER İÇİN KULLANILMIYOR”

Kampüs dışında yaşayan İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Berfin, metro duraklarından ulaşımın ancak ringlerle sağlayabildiğini belirterek, “Ring seferlerinin azaltılması ve düzensiz gelmesi yüzünden durakta bir saat beklediğim dahi oldu. Artık yürümezsek hiçbir yere ulaşamıyoruz”’ dedi. Yemekhanenin niteliksizliğine ve sağlıksızlığına dikkat çeken Berfin, kampüs içerisinde yaşanan bu sorunların yönetimle alakalı olduğunu belirterek ‘’Yatırdığımız ücretler de okulun bütçesi de öğrenciler için kullanılmıyor” dedi.

Benzer sıkıntılarla karşı karşıya kalan Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Seray, ‘’Yemekhanede çok sıra oluyor. Yemeği alırken de tepsileri bırakırken de sıra bekliyoruz. Bunun en büyük nedeninin yemekhane çalışanlarının sayısının düşürülmesi olduğunu düşünüyorum” dedi. Rektörlüğün öğrencilerin ihtiyaçlarına ve taleplerine kulak vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Güvenlik görevlisi sayısının artırılmasına verilen bütçe, yemekhane çalışanlarının arttırılması için ayrılabilirdi,’’ dedi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ İÇİN BİR ARAYA GELMELİYİZ”

Öğrenciler, yaşanılan sorunların çözülmesi için ise tepki verilmesi gerektiğini ifade etti. Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Seray, ‘’ Taleplerimiz için beraber durmalı, sesimizi duyurabilmek için bir araya gelmeliyiz” dedi.  (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İran'da Mahsa Amini protestolarına ikinci idam cezası

SONRAKİ HABER

Orman kesimi 20 yılda 3 kat arttı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa