17 Kasım 2022 13:32

Erdoğan'dan İYİ Parti'ye "Altılı masayı terk et" çağrısı: Temenni ederiz ki…

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Endonezya dönüşü yaptığı açıklamada, İYİ Parti için "Temenni ederiz ki bu masayı terk etmek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" dedi.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/TCCB/AA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Endonezya dönüşü basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Taksim'de İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü düzenlenen bombalı saldırı üzerinden muhalefeti hedef alan Erdoğan, "Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürüyen muhalefettir. Şu anda bunlar PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla zaten beraber hareket etmiyorlar mı? Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zaten terör söylemlerini ifade eden kişiler yok mu? Var. Nitekim şimdi bunlardan bazılarıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik parlamentoda çalışmalar da devam ediyor" sözlerini sarf etti.

Erdoğan İYİ Parti'ye de "CHP’yi bir kenara koyalım, 6’lı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" çağrısını yaptı.

MISIR VE SURİYE İLİŞKİLERİ: "SEÇİMDEN SONRA SİL BAŞTAN YAPABİLİRİZ"

“Türkiye Körfez ülkeleriyle ilişkileri normalleştirdi. Mısır’la da çözüm noktasında diplomasi çalışmaları var. Siz ‘Vakti, saati geldiğinde Esad’la da görüşebiliriz’ demiştiniz. Bu açıklamanızın ardından Rusya ‘Böyle bir görüşme olursa, ev sahipliği biz yapabiliriz’ demişti. Bu iki ülke ile ilgili son gelişmeler ne durumda” sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Siyasette ebedi olarak dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz. Vakti, zamanı geldiği anda oturur, değerlendirir, ona göre de bir yenilemeyi yapabilirsiniz. Şu anda Türkiye olarak bu konularda sıkıntılı olduğumuz ülkelerle ilişkileri yeniden ele alabiliriz. Hele hele Haziran seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz. Ve buna göre de yolumuza inşallah o şekilde devam edebiliriz.”

"SAHİPSİZ HAYVANLARIN YERİ BARINAKLARDIR"

Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmaya ilişkin olarak da Erdoğan, "Hayatını kaybeden yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"AMA BU BEYAZ TÜRKLER VAR YA…"

 

Erdoğan, "Sizin özel bir bağınızın olduğunu bildiğimiz Ahmet Kaya’nın vefatının 22. yılı. Hakkında ne söylemek istersiniz" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Ahmet Kaya ben cezaevine girerken Yedikule’de Kazlıçeşme’de yapılan programa gelmişti. Bu anlamlı günümüzde onun orada yaptığı konuşma, söylediği parçalar hakikaten unutulmazdı. Ben tabii istedim ki nakli kubur yapmak suretiyle Fransa’dan alalım, burada defnini yapalım. Aile olumlu yaklaşmadı, onun için getiremedik. Yoksa o, bu toprakların insanı. Ona yapılanları, o geceyi unutmamız mümkün değil. Kusura bakmayın, bazıları kızıyor ‘Niye öyle diyorsun’ diye ama bu beyaz Türkler var ya; neler yaptılar malum. Normal zamanda ‘Ahmet Kaya şöyle, Ahmet Kaya böyle…’ Peki o gece yaptığınız ne? Neler demediler ki? Biz bir kez daha rahmet diliyoruz. Ama bizim nakli kubur teklifimiz halen masadadır. Bu teklifin değerlendirilmesiyle buna göre bir adım atılabilir. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin ve adımı da ona göre atarız. Çünkü bu ülkede sevenlerinin olduğu kadar herhalde Fransa’da seveni olmaz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sendikalaşan Koç Üniversitesi Hastanesi işçileri işten atıldı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Öğretmen kariyer sınavını durdurun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa