17 Kasım 2022 21:21

Ahmet Davutoğlu: Başbakanlık dönemimde kullandığım uçakla uyuşturucu taşındı

Ahmet Davutoğlu, başbakanlık döneminde kullandığı uçak satıldıktan sonra uçakta uyuşturucu taşındığı olayı hatırlatarak "Üzerinde ay yıldız olan uçak kokainle yakalandı" dedi.

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

Ahmet Davutoğlu partisinin uyuşturucu ile mücadele eylem planını açıklarken başbakanlık döneminde kullandığı uçak satıldıktan sonra uyuşturucu taşındığı iddiasını hatırlattı, "Utanç duyduğum bir olay" dedi.

Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında partisinin "Uyuşturucu ile Topyekûn Mücadele" programını açıkladı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Davutoğlu konuşmasında "Bu ülke adına utanç duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum: Rahmetli Özal ilk defa Cumhurbaşkanları kullansın diye bir uçak almıştı. Üzerinde ay yıldız olan Türkiye’yi temsil eden bir uçak, ben de kullandım bu uçağı. Bu uçak bir şirkete satılmış ve bu uçak Brezilya’da içinde kokain yakalanarak el konuluyor (Uçak, 4 Ağustos 2021 tarihinde Brezilya'da 1.3 ton kokainle yakalandı). Üzerinde ay yıldız olan uçak kokainle yakalandı. Eğer bu uçak bu şekilde yakalandıktan sonra İçişleri Bakanı o koltukta oturuyorsa ve Cumhurbaşkanı'nın sesi çıkmıyorsa kimse milli haysiyetten bahsedemez. Ülke içinde hamaset yapanlar, her konu açıldığında millilikten, yerlilikten, dünya lideri olmaktan bahsedenler, bunun hesabını verecekler. Millet vicdanı bunu kabul etmez. Bu uçak nerede şimdi, bu uçak? Ne oldu o dava? Türkiye Cumhuriyeti’nin haysiyeti ayaklar altına alındı? Basını kontrol ederseniz, yayın yasakları getirirseniz böyle olayları bir müddet göz ardı edebilirsiniz. Ama bu olaylar milletin vicdanından kopmaz" ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu, devamında "Gençlerimiz açısından bir varoluş meselesidir. Hafife alınamaz. Eğer iktidar partisinin genel merkezinde dahi ‘pudra şekeri’ diyerek uyuşturucu tüketiliyorsa tuz baştan kokmuş demektir. Eğer birçok bakanın yanında uyuşturucu baronu olarak bilinen kişilerle resimleri varsa tuz, kokmanın ötesine geçmiş demektir." dedi.

Gelecek Partisi Davutoğlu'nun açıklaması ile ilgili yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada “Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davuloğlu’nun, bugün gerçekleşen Uyuşturucu ile Topyekün Mücadele: Eylem Planı lansmanında dile getirdiği, Cumhurbaşkanlarının ve Başbakanların da kullandığı, özelleştirildikten sonra 2021 yılında Brezilya’da uyuşturucu yüklüyken yakalanan uçak ile ilgili bazı çarpıtmalar söz konusu olmuştur. Sayın Genel Başkanımız, 2021 yılını işaret etmiştir. Uçak, 4 Ağustos 2021 tarihinde Brezilya’da 1304 kilogram uyuşturucu ile yakalanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

İstanbul merkezli ACM Holding bünyesindeki ACM-Air şirketinin bir İspanya vatandaşına kiraladığı jette Brezilya'da yapılan aramada valizlere doldurulmuş 1,3 ton kokain yakalanmıştı. Söz konusu jetin, eskiden Başbakanlığa ait olan TC ATA adlı uçak olduğu ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK heyeti 59 gündür direnen Euroserve (Marlboro) işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

JES’e karşı açtıkları davaları kazanan Orhanlı Köyü halkı kararı kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa