18 Kasım 2022 22:18

Van Emek Gençliği üyelerine Bartın videosu gerekçesiyle üniversite ve KYK tarafından soruşturma

Van Emek Gençliği'nin Amasra maden faciası sonrasında yayınladıkları video gerekçesiyle soruşturmalar peş peşe geliyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Emek Gençliği'nin paylaştığı videodan ekran görüntüsü

Paylaş

Bartın'da yaşanan maden katliamına ilişkin yayımladığı video gerekçesiyle,  "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" gerekçesiyle soruşturma başlatılan Van Emek Gençliği üyelerine, üniversite ve KYK yurtları tarafından da ayrı ayrı soruşturma başlatılıp Valilik tarafından da para cezası kesildi.

Üniversite tarafından haklarında idari soruşturma başlatılan öğrenciler peş peşe savunma vermeye çağırıldı. Bir diğer taraftan KYK yurdunda kalan öğrencilere de disiplin süreci başlatıldı, savunma istendi.

"SÖZ SÖYLEME HAKKINA SALDIRI ARTARAK SÜRÜYOR"

Emek Gençliği MYK üyesi Berkay Yeğin, gerçek sorumluların cezasız kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Amasra maden katliamında gerçek sorumlululara uygulanmayanlar sermayenin ve tek adam yönetiminin, işçilerin canıyla ödediği politikaları teşhir edenlere uygulanıyor. İktidar bunca olumsuzluğu baskı yolundan ödün vermeyerek üstesinden gelmeye çalışıyor. Sansür yasası, internet kısıtlaması ve daha birçok gelişme gençliğin yaşamını çekilmez hale getirirken söz söyleme hakkına saldırı artarak sürüyor. Kesinleşmiş bir yargı kararı bile ortada yokken başlatılan soruşturmalar en açık biçimde bastırma amacıyla atılmış adımlar olup eğitim alma hakkına bile şerh düşüren uygulamalardır" 

Van Emek Gençliği üyesi 15 Ekim'de de video sebebiyle emniyete çağırılmıştı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Ali Mahir Başarır, Bakan Soylu'ya: Senin yüzün keçe olmuş, utanma duygunu yitirmişsin

SONRAKİ HABER

ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu'ndan uyarı: Türkiye önümüzdeki günlerde operasyon düzenleyebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa