19 Kasım 2022 15:24

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili 8 kişi daha gözaltına alındı

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının ardından tutuklanan Alham Albashır ve yurt dışına kaçtığı belirtilen Bilal Hassan’a yardım ettikleri gerekçesiyle 8 kişi daha gözaltına alındı.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili 8 kişi daha gözaltına alındı

Fotoğraf: DHA

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının ardından gözaltına alındıktan sonra 17 kişi ile birlikte tutuklanan Ahlam Albashır ile yurt dışına kaçtığı ifade edilen Bilal Hassan'a yardım ettikleri gerekçesiyle 8 kişi daha gözaltına alındı. 8 kişiden 5’inin Bulgaristan’da gözaltına alındığı ifade edildi.

Azez'de yakalanan "Hüssam" kod adlı kişinin de İstanbul'a getirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan T.A., S.G., M.E.Y., M.E.A, H.A., H.A., S.C. ve H. kod adlı H.A. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Gözaltına alınanlardan birinin ise adliyeye sevk edildiği öğrenildi. (İstanbul/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et