20 Kasım 2022 16:03

Bursa Dersimliler Derneği’nden öğrencilere destek kahvaltısı

Bursa Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği, ihtiyacı olan öğrencilere destek amacıyla kahvaltı düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Bursa Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek kahvaltısında buluştu. Kahvaltıda toplanan gelirle öğrencilere burs verilecek.

Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Burcu Gülaçtı, “Başlatmış olduğumuz eğitim seferberliği kampanyasının ilk ayağı olan kahvaltımıza hepiniz hoş geldiniz. Dersim coğrafyası , insana ve doğaya bakışı, inancı ve kültürüyle bu ülkede çok farklı bir yerde duruyor. Farklı olana karşı, hoş görülü ve kucaklayıcıdır. Kinden, nefretten, yana değil. Barış ve sevgiden yanadır. Doğa ve insan kutsaldır Dersimde. Bu güzellikleri korumak, karanlıklarla boğuşan ülkemize hakim kılmak bizlerin sorumluluğudur” dedi.

Bursa Dersimliler Derneği Bursa Şube Başkanı Murat Şengül, “Ekonomik zorluklar bu ülkenin en yakıcı sorunu insanlar temel ihtiyaçlarını karşılayamaz aileler çocukların eğitim masraflarını karşılayamaz oldu. Bu kahvaltıda topladımız gelirleri ihtiyacı olan öğrencilere burs vereceğiz. Bu etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kahvaltıda konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise şunları söyledi: "Türkiye de çok şey oluyor bugünlerde. KPSS de inancından kimliğinden elenen binlerce genç var eşit yurttaşlık istiyor Aleviler. Bu talep bütün toplum için geçerlidir. Din dersi zorunluluğunun kalkması talebi var alevilerin. Çıkan yasada elit yurttaşlık yok, Cem evlerinin ibadethane sayılması yok, zorunlu din derslerinin kaldırılması yok. Dersimliler derneğinin yaptığı bu kahvaltıyı çok kıymetli buluyorum. Bu topraklarda bu dayanışma ve birliktelikle başaracağız.” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de gay gece kulübüne silahlı saldırı sonucu 5 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Katar'da "Katil" dediği Sisi ile bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa