22 Kasım 2022 16:21

Erdoğan'dan kara operasyonu mesajı: En kısa sürede tankımızla, askerimizle kökünü kazıyacağız

IKBY ile Suriye'nin kuzeyinde devam eden operasyonlara ilişkin konuşan Erdoğan, kara harekatı mesajı verdi, "En kısa sürede tankımızla, askerimizle birlikte hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'nde konuştu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile kuzey Suriye'de YPG ve PKK kontrolündeki bölgelere süren operasyonlarla ilgili konuşan Erdoğan, kara harekatı mesajı verdi, "En kısa sürede tankımızla, askerimizle birlikte hepsinin kökünü kazıyacağız" ifadelerini kullandı.

Çelişkileri aydınlatılmayan ve onlarca sorunun cevaplanmadığı Taksim saldırısını operasyonlara gerekçe göstermeye devam eden Erdoğan, "Alçak saldırıya cevabımızı Irak ve Suriye'deki terör örgütü hedeflerini yerle yeksan ederek verdik. Kendilerini en güvenli hissettiği yerlerde başına yağan bombaları hazmedemeyen terör örgütü bu defa da sınırda sivil yapıları ve insanları hedef aldı. Karkamış'ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu bölgedeki teröristlerin her birinin yerini, kimliğini, sicilini biliyoruz. Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini, silahlandırdığını da biliyoruz. Sabrımız çaresizliğimizden değil. Sabrımız diplomasiye, anlaşmalara, bize verilen sözlere riayet etme hassasiyetimizden" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının devamında şu şekilde konuştu:

"Biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda verdiğimiz her söze, her anlaşmaya riayet ederek üzerimize düşenleri yerine getirdik. Türkiye'yi harf oyunları ile oyalayacaklarını sananlar için yolun sonu gelmiştir. Artık bu saatten sonra bizim için tek bir sınır vardır. O da kendi ülkemizin güvenliğidir. Bu güvenlik nereden başlayacaksa oraya kadar gitmek en meşru hakkımızdır. En başta kendi güvenlikleri için binlerce kilometre öteden gelip fütursuzca güç kullananların bu hakkımızı anlayışla karşılamaları gerekiyor. Halen sınırlarımıza saldırıların devam ettiği yerlerde de çizgiyi olması gereken yere kadar çekmemize kimse mani de olamaz, karşı da çıkamaz. En kısa sürede tankımızla, askerimizle birlikte hepsinin kökünü kazıyacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Uğur Şahin Umman'ın "Çalışma Acısı" adlı kitabına dair - Dr. Murat Özveri | Adaletin İş Yüzü

SONRAKİ HABER

TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu'ndan 25 Kasım açıklaması: Mücadeleyi birlikte büyütelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa