23 Kasım 2022 00:54

Pentagon: Suriye'deki gelişmeleri izliyoruz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Suriye’deki gelişmeleri izlediklerini belirterek, gerilimin düşürülmesi çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Suriye’deki gelişmeleri izlediklerini belirterek, gerilimin düşürülmesi çağrısında bulundu.

Singh, günlük basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye ve Irak'ın kuzeyinde düzenlediği "Pençe-Kılıç" operasyonuna dair sorulara yanıt verdi.

“Sahada olanları izlemeye devam ediyoruz. Bakanlık olarak her boyutu ile tüm tarafların gerilimi düşürmesi çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerini kullanan Singh, bölgedeki tüm tarafların her türlü saldırısının IŞİD ile mücadeleyi etkilediğini söyledi. Singh, ABD’nin bölgedeki konuşlanmasını değiştirmediğini kaydetti.

“Tüm taraflardan kastının kimler olduğuna” ilişkin bir soruyu yanıtlamaktan kaçınan Singh, “Açık kaynaklardan gördünüz, Türkiye geçtiğimiz hafta bir saldırıya uğradı, ardından Irak ve Suriye’de hava saldırıları olduğunu gördük. Taraflara tüm çatışmaları durdurmaları çağrısında bulunuyoruz. Biliyorsunuz ABD ordusunun oradaki amacı IŞİD’in kalıcı olarak yenilmesidir. Bu saldırıları bu amaçtan alıkoyuyor ve IŞİD’in yenilmesi konusunda uluslararası koalisyon kazanımlarını riske atıyor.” değerlendirmesinde bulundu. (Washıngton AA)

ÖNCEKİ HABER

Arjantin galibiyeti sonrası Suudi Arabistan’da resmi tatil ilan edildi

SONRAKİ HABER

Fransa, Avustralya'yı 4-1 mağlup etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa