23 Kasım 2022 10:57

Meral Akşener: Saray görünümlü kumarhanenizi başınıza yıkmaya geliyoruz

"Bizden dahil olmamızı istedikleri bir kumar masasıdır. Bizim bu masaya oturma niyetimiz yoktur. Biz o kumar masasını dağıtmaya, saray görünümlü kumarhanenizi de başınıza yıkmaya geliyoruz."

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisine yaptığı "Temenni ederiz ki gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" çağrısına yanıt verdi.

Akşener, "Bizden dahil olmamızı istedikleri masa dün de bir kumar masasıydı bugün de bir kumar masasıdır. Bizim bu masaya oturma niyetimiz yoktur. Biz o kumar masasını dağıtmaya, saray görünümlü kumarhanenizi de başınıza yıkmaya geliyoruz" dedi.

"GERÇEK BİR İÇİŞLERİ BAKANI GEREKİYOR"

İstiklal Caddesi saldırısına değinen Akşener, "Göç politikası devam ettikçe oluşacak tehditleri sadece sınır ötesi operasyon yaparak önleyemeyiz. Alametifarikası her fırsatta cıvık çıkışlar yapması değil, işini ciddiyetle, liyakatle yapması olan ve tercihen güvenlik konusunda birkaç makale okumuş, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır gerçek bir İçişleri Bakanı gerekiyor. Sınırlarımıza bir mermi kovanının düşmesine bile tahammülümüz yok" dedi.

ERDOĞAN'A YANIT

Erdoğan'ın partisine yaptığı çağrıya yanıt veren Akşener, "Erdoğan cevabını biliyor olsa da aynı soruları sorar. Bizim için hava hoş. Bizim kararımız belli, irademiz net. Bizim ittifakımız milletimizin vakur ve güçlü varlığıyladır. Biz kayyum rektöre karşı duran hocalarımızla, Gezi Parkı'nda toplanan gençlerimizle, baskıya boyun eğmeyen, zalimin eteğini öpmeyen özgür gazetecilerimizle ittifak kurarız. İYİ Partinin kumar masasına oturmaya niyeti yoktur. İYİ Parti dış politikada zar atmaz, ekonomide rulet oynamaz, milletin geleceğiyle asla bahse girmez. Bu masada bazen Kürtler bazen Türkler üzerine kumar oynanır. Bizden dahil olmamızı istedikleri masa dün de bir kumar masasıydı, bugün de bir kumar masasıdır. Bizim bu masaya oturma niyetimiz yoktur. Biz o kumar masasını dağıtmaya, saray görünümlü kumarhanenizi de başınıza yıkmaya geliyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2022 FIFA Dünya Kupası bugün E ve F grubun maçlarıyla devam edecek

SONRAKİ HABER

Deprem sonrası yapılan ve “sağlam” denilen Düzce Adliyesi hasar gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa