24 Kasım 2022 15:19

CHP’li Sarıbal: Vakıf kiracısı esnaf zorluk yaşıyor

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yaşanan pandemiye ve kira artışını yüzde 25’le sınırlayan karara rağmen Bursa Vakıflar Genel Müdürlüğünün, gayrimenkul kira artışını yüzde 100 arttırdığını söyledi

Orhan Sarıbal | Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında Bursa’daki Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracısı durumundaki esnafın yaşadığı kira sorununu dile getirdi. Sarıbal, Vakıflar Genel Müdürlüğü mülk kiralamasını 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile kiraladığını söyledi.

“2023’TE KİRA ARTIŞI OLMASIN”

Sarıbal, Vakıf kiracılarının kendisine ulaştığını ve taleplerini ilettiğini belirterek, “Vakıf tüm insanlığın mutluluğunu amaçlar denilmesine karşın Vakıflar Genel Müdürlüğü zor ve sıkıntılı döneminde olan kiracılarına yardım etmediği gibi kira almaya devam etmiştir. Vakfın özünde bulunan yardımlaşma ve dayanışma duygusunu kiralama yönteminde olduğu gibi pandemi döneminde kiracılarına göstermemiştir. Özel sektörün kiracılarından kira almayarak, hükümetin kira yardımları yaparak destek verdiği pandemi döneminde, Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf sözleşmesi ve kuruluş amaçlarına aykırı davranarak, kira alımını acımadan sürdürmüştür. Bize ulaşan Vakıf kiracıları artan kira bedelleri karşısında zorluk yaşadıklarını ifade ederek 2023 yılında Vakıfların mülklerine kira artışı yapılmamasını talep etmektedirler” dedi.

“MİLLET İRADESİNİ TANIMIYORLAR”

Sarıbal, Meclisteki basın açıklamasında binaları Müftülük tarafından gasp edilen Fındıklı Belediye’sinin mücadelesine de değindi. İktidarın yerelde de genelde de millet iradesini tanımadığından söz eden Sarıbal, “Sadece seçime girip kazanınca, ‘Nasılsa biz seçimi kazandık, bundan sonra istediğimizi yaparız’ anlayışı her yerde hakim. En yukarıda sarayda neyse, en altta kaymakamlıkta da öyle” diyerek Fındıklı’da yaşananlara tepki gösterdi. Sarıbal, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun, acımasız, zulümkar iktidara karşı onurlu bir direniş yürüttüğünü söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara tren kazası davasında 9 aydır raporu hazırlamayan bilirkişi için suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Ginko Kitap: İstanbul Kitap Fuarına katıl(a)mayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa