25 Kasım 2022 13:56

Kadınlar 25 Kasım öncesinde BORKAD'ın film etkinliğinde buluştu

25 Kasım öncesi Bornova Kadın Dayanışma Derneğinin film etkinliğinde buluşan kadınlar, hep birlikte “Kadının Fendi” adlı filmi izledi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Bornova Kadın Dayanışma Derneği (BORKAD), 25 Kasım öncesi film etkinliğinde buluştu. Bornova Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, kadınlar hep birlikte “Kadının Fendi” adlı filmi izledi.

Film gösterimi öncesi kısa bir konuşma yapan dernek Başkanı Zeynep Reyşen, kadına yönelik şiddete karşı dünya kadınlarının tek yürek tek ses sokaklara çıktığı gün olan 25 Kasım’da dernek olarak alanlarda olacaklarını söyledi. Kadınlara Bornova Kadın Platformu’nun 16.00’da Bornova Metro önünde yapacakları basın açıklamasına katılım çağrısı yapan Reyşen, ardından İzmir Kadın Platformu’nun örgütlediği Alsancak Sevinç Pastanesi önünde akşam saat 18.30’da gerçekleşecek eyleme katılacaklarını belirtti. Dernek üyesi kadınlar eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşam için alanlarda olacaklarını söyledi.

“MİRABALLAR’DEN MAHSA AMİNİ’YE MÜCADELE DEVAM EDİYOR”

Etkinlikte Ekmek ve Gül adına söz alan Nuray Öztürk ise 25 Kasım’ın tarihi ve bugün açısından önemine değinen bir konuşma yaptı. Kadınların o tarihten bu yana her türlü şiddete karşı 25 Kasım’da sokaklara çıktığını söyleyen Öztürk, İran’da yaşananlara dikkat çekti. Öztürk “İran’da Mahsa Amini’nin katledilmesinin ardından zorunlu örtünmeye karşı özgürlükleri için sokakları dolduran İranlı kadınların mücadelesi, işçi sınıfı ve gençlik hareketiyle birleşerek grev, boykotlarla rejime karşı kitlesel halk hareketine dönüştü. 2 ayı aşkındır eylemler tüm baskı ve şiddete rağmen devam ediyor. İran’da yaşananlar bize kadınların özgürlük mücadelesinin işçi sınıfı ile birleştiğinde neler olabileceğini gösteriyor” dedi.

“KADINLARI GÜÇLÜ KILAN ÖRGÜTLÜLÜK”

Türkiye’de de kadınların hakları ve hayatları için mücadele ettiğini söyleyen Öztürk, İstanbul Sözleşmesi eylemlerini hatırlatarak, “Kadınlar eşitlik haklarından hayatlarından vazgeçmiyor. Yarında eşitlik ve özgülükleri için sokaklarda olacak” diye konuştu. Bu gibi etkinliklerle yan yana gelmenin önemine dikkat çeken Öztürk, kadınları güçlü kılanın örgütlülük olduğunu söyledi.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam