25 Kasım 2022 22:32

Diyarbakır'da kadınlar engellemelere rağmen şiddete karşı bir araya geldi

Diyarbakır'da kadınlar tüm engellemelere rağmen şidete karşı bir araya geldi. Yürüyüş gerçekleştirmek isteyen kadınlar polis ablukasına alındı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Diyarbakır’da kadınlar yasağa ve polisin engellemesine rağmen bir araya geldi. Yürüyüş gerçekleştirmek isteyen kadınlar polis ablukasına alındı.

Diyarbakır’da Dicle Amed Kadın Platformu ve Şiddetle Mücadele Ağı’nın çağrısıyla bir çok kadın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir araya geldi. Dünya Kavşağı’nda bir araya gelen kadınlar yasağa ve polisin engellemelerine rağmen toplandı. Yürüyüş yapmak için bir araya gelen kadınlar polisin engellemesiyle karşılaştı. Polis yürüyüş gerçekleştirmek isteyen kadınları abluka altına aldı. Yağan sağanak yağmura rağmen kadınlar polis ablukası altında beklemeye devam etti.

“KADINLAR ABLUKA ALTINA ALINDI”

Polis ablukası altında kadınlar, polisin sesleri kesmeye çalışmasına rağmen sık sık ”Jin, jîyan, azadî”, “Kadınlara değil katillere barikat”, “Em natirsin, em hesab dipirsin”, “Musa Sevim tutuklansın”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganlarını attı. Zılgıtlar ve sloganlarla tepki gösteren kadınlar, polisin ’Gitmek isteyen varsa ablukayı açacağız’ demesine karşın beklemeye devam etti.

Yapılan müzakereler sonuçsuz kalınca uzun süren bekleyişin ardından kadınlar polis ablukası altında bir açıklama gerçekleştirdi.

“KADIN İRADESİNİ YOK SAYANLARA KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, ”Bugün her yerde kadınlar katledilirken, kadınlar isyandayken, erkek yargı, erkek iktidar, erkek emniyet kadınları engellemeye çalışıyor. Buradan bir kere daha söylüyoruz; kadın iradesini ve mücadelesini yok sayanlara karşı mücadelemiz devam edecek. Kadınların yürüyüşü özgürlük yürüyüşüdür. Kadınlar devrime ve özgürlüğe yürüyor. Hiçbir güç ve iktidar bu yürüyüşü durduramaz. Hiçbir yasaklama hiçbir erk yapı kadınları durduramaz. Kadınlar er ya da geç özgürlüğünü kazanacak ve her yerde ‘Jin jiyan azadî’ demeye devam edecek” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gebze'de kadınlar güvenceli çalışma, güvenli gelecek talepleriyle alana çıktı

SONRAKİ HABER

Konya’da köpeğin kürekle öldürülmesine ilişkin haberlere erişim engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa