26 Kasım 2022 15:04

Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Genel Kurulunu yaptı

DİSK/Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube, 7. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Genel kurulda Faruk Saral yeniden başkan seçildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait, 3 bin 500 işçinin çalıştığı İZELMAN’da örgütlü olan DİSK/Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube, 7. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Genel kurulda yeniden başkan seçilen Faruk Saral yaptığı konuşmada, “Savaş politikalarına karşı barışı savunacağız” dedi.

215 delegenin büyük çoğunluğunun katıldığı, Kültürpark İzmir Sanat Salonu’nda yapılan genel kurula, Genel-İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Örgütlenme Daire Başkanı Ali Haydar Kara, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş İzmir şubelerinin başkan ve yöneticileri, Birleşik Metal-İş İzmir Şube, Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden ve sendika hakkı için başlattıkları direnişe devam eden Gıda-İş üyesi Euroserve (Marlboro) işçileri de katıldı.

“BU KAVGAYI BİZ KAZANACAĞIZ”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “İhale yasalarından KHK’ye kadar birçok soruna karşı hep birlikte mücadele edip kazandık. Güvenlik soruşturması ile çalışma hakkımızı elimizden almak istediler ama buna örgütlülüğümüzle izin vermedik. Yüzde 1’in yüzde 99’u sömürdüğü bir düzende bu kavga bitmeyecek ama bu kavgayı biz kazanacağız” dedi.

Genel-İş Örgütlenme Daire Başkanı Ali Haydar Kara da “Ülkenin her yerinde DİSK’e bağlı sendikaların sayısını arttırma konusunda kararlıyız” diye konuştu.

“UMUDUMUZU EKSİK ETMEYECEĞİZ”

Eski CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Türkiye’nin demokrasi, sendikal mücadele ve ekonomik olarak çok kötü zamanlardan geçtiğini söyleyerek, “İşçiler olarak emeğimize sendikamıza sahip çıkarak omuz omuza bu kötü gidişattan çıkabiliriz” dedi.

Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek de “Bizler tüm zorluklara karşı umudumuzu eksik etmeyeceğiz” dedi.

SARAL YENİDEN BAŞKAN

Konuk konuşmalarından sonra denetim ve mali raporlar aklandı. Delegelerin söz almadığı kurulda seçimlere geçildi. Tek listenin olduğu seçimde mevcut Şube Başkanı Faruk Saral yeniden başkan seçilirken, yönetim kurulunda ise Serap Yılmaz, Aşkın Dertli, Ömer Kalkan, Yılmaz Altun yer aldı.

Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral, işsizliğin, yoksulluğun, açlığın arttığı bir dönemde kongre gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Eskiden yoksulluğun pençesine düşmekten korkan emekçiler, bugün açlığın pençesinden kurtulma mücadelesi vermek zorunda bırakılıyor. Siz, bu tablonun sorumlusunu pekala biliyorsunuz. Geçmişte bir gecelik kanunlarla yumurtadan dahi kâr etmenin peşine düşmüş vahşi kapitalistler, bugün yüzde 90’ınından fazlasının sömürüldüğü bir toplumun mutlu azınlığı olarak sefa sürüyorlar” dedi. 

“BARIŞ BİZİM TUTUNACAĞIMIZ TEK DAL”

Savaş politikalarına karşı işçilerin her zaman barışı savunacağını söyleyen Saral, “Barış bizim tutunacağımız tek dal. Ve şartlar ne olursa olsun bu dalı bırakmaya da niyetimiz yok. Bir düşümüz var bizim. İnsanı sevmeyen, tabiatı sevmeyen, ağacı sevmeyen, ülkesini sevmeyen bilemez. Bu düş ki insanı insan yapan o eşsiz erdemi ön plana çıkarır, sevgiyi, barışı, kardeşliği, sımsıkı sarılmayı ve tahammülü gösterir hepimize. Evet bu düş, halayın, horonun, zılgıtın, zeybeğin kardeşliğinin yaşandığı, tam bağımsız Türkiye düşü. Başka da bir şey değil” diye konuştu.

“Her şeye rağmen, tüm bu kara tablolara rağmen umutsuzluğa yer yok” diyen Saral, tüm saldırılara karşı alanlarda, meydanlarda mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

GENEL KURULA YANSIYANLAR

Marlboro işçileri “Sendika hakkımız engellenemez”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Marlboro işçisi yalnız değildir”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları eşliğinde salona girdi.

Kurulun yapıldığı salona, “Kadın yaşam özgürlük, jin jiyan azadi”, “Dilim dilim soyuluyoruz, vergide adalet istiyoruz”, “Güneşi görmek için karanlığı kazıyoruz”, “Miras bıraktıkları mücadele ruhu yaşıyor. Emeğin özgürlüğü, demokrasi, eşitlik ve adalet talebimiz kararlılıkla sürüyor”, “Onurlu bir geçmişten, aydınlık bir geleceğe”, “Bu düzen böyle gitmez birlikte değiştireceğiz”, “İstanbul Sözleşmesi haklarımız, hayatlarımız bizim vazgeçmiyoruz”, “Belediye şirket işçileri kamu işçisidir kadro istiyoruz” yazılı pankartlar asıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de kadınlar yasağa rağmen sokağa çıktı

SONRAKİ HABER

CHP'li Sertel: Gazeteciler kart alamıyor İletişim Başkanlığı çalışanlarına basın kartı dağıtıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa