28 Kasım 2022 09:14

Eczacı adayları Ankara'daki mitingden umutla ayrıldı

Eczacılık fakültesi öğrencileri, eczacıların Ankara'da ilaç krizine ve mesleğin değersizleştirilmesine dur demek için yaptıkları mitingi değerlendirdi.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım

Paylaş

İlaç krizine ve mesleğin değersizleştirilmesine dur demek için Ankara Anıtpark’da gerçekleştirilen Büyük Eczacı Mitingi’ne katılan eczacılık fakültesi öğrencileri mitingi değerlendirdi. Birçok ilden odaların katılım sağlaması ve mitingin coşkusundan etkilendiklerini ifade eden öğrenciler, mesleki kaygıların giderilmesi için gösterilen beraberlikten mutlu olduklarını söylediler.

BİNLERCE KİŞİNİN BİR ARAYA GELDİĞİ ALANDA COŞKU DİNMEDİ

13 yılın ardından “mesleğin onuruna sahip çıkıyoruz” diyerek br araya gelen binlerce eczacı ve eczacılık fakültesi öğrencileri 27 Kasım Pazar günü Ankara Anıtpark’ta alanları doldurdu. Miting alanındaki coşku ve yoğun katılım sebebiyle geleceğe dair umutlarının tazelendiğini ifade eden Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri mitingi değerlendirdi.

“MİTİNG BİR BAŞLANGIÇTI, SORUNLARIMIZI  BULUNDUĞUMUZ ALANLARDA TARTIŞMAMIZ GEREKİR”

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi: “Bugün gerçekleştirilen eczacı mitinginde eczacılık mesleği açısından temel problemler olan ilaç yoklukları, ilaç fiyat kararnamenin güncel olmaması ve ihtiyacı karşılamaması, hastaları ekonomik açıdan zorlayan ilaç fiyat farkı, kamu eczacılarına haklarının verilmemesi, kontrolsüzce açılan ve kontenjanları artırılan fakültelere değinildi. Mitinge bir öğrenci olarak baktığım zaman kendi açımdan verimli geçtiğini söyleyebilirim. 54 eczacı odasının tamamının katılımıyla yaklaşık 20 bin kişinin olduğu bir miting olması, meslek sahibi eczacıların yanı sıra eczacılık fakültesi öğrencilerinden de büyük bir katılım olması beni çok etkiledi. Mesleğine sahip çıkan bu kadar kişinin bir araya gelmesi ile miting ortamı çok coşkulu ve heyecanlıydı. Uzun yolculuklar yapılmış olunması veya havanın soğuk olması bu heyecanı söndüremedi. Bir eczacı adayı olarak önümde çok fazla sorun olduğunu düşünürken; bu sorunların farkında olan meslektaşlarımla bu sorunlar karşısında yan yana durmak, çözümlerine dair konuşmak mesleğin geleceği adına umutlarımı artırdı. Aynı zamanda bu mitingin bir başlangıç olduğunu düşünerek asıl adım olarak; en çok sahiplenilen ve konuşulan ilaç yoklukları, ilaç fiyat kararnamesi, ilaç fiyat farkının fazlalığı, kamu eczacılarına haklarının verilmemesi, kontrolsüzce açılan ve kontenjanları artırılan fakülteler gibi konuları günlük hayatımıza, okulumuza, arkadaşlarımıza taşımamız ve bu konularda çözüm önerilerimizi ve tartışmalarımızı sürdürmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

“MİTİNG GELECEĞE DAİR SORUNLARIMIN ÇÖZÜLECEĞİNE UMUT OLDU”

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi: “16 Ekimde yapılması planlanan daha sonra 27 Kasım’a ertelenen miting Türk Eczacıları Birliğinin, 54 eczacı odası başkanlığının ve sektördeki binlerce eczacı ve eczacılık öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Alanda bulunan bir eczacılık öğrencisi olarak bu kadar yüksek bir katılımın olması beni hem şaşırttı hemde geleceğe dair, sorunlarımızın çözüleceğine dair umutlandırdı diyebilirim. Şu anki mevcut durumda ekonominin kötü gidişi ve hükümetin sağlık alanında yaşanan sıkıntılar konusunda herhangi bir iyileştirmede bulunmaması bütün sağlık sektöründe olduğu gibi eczacılık alanında da büyük sorunlar oluşturduğu aşikar. Bu miting  yaşanan bu güncel sorunların konuşulması, eczacılık mesleğinin itibarsızlaştırılması ve kontrolsüz açılan fakültelerin ilerde yaratacığı muhtemel sorunlara değinmesi açısından çok değerliydi. Bunun dışında yaşadığımız mesleki kaygıların giderilmesi için  birlik ve beraberlik gösterebildiğimizi görmek beni bir eczacılık öğrencisi olarak çok mutlu etti. Umarım diğer meslek örgütleri de bu tarz eylemler yaparak mevcut düzendeki eksik ve yanlışlara kayıtsız kalmazlar.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fuar kitaplar için sanıyorduk, meğer kitaplar fuar içinmiş

SONRAKİ HABER

Polislerce darbedilen barış annesinin kolu çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa