28 Kasım 2022 16:14

Polislerce darbedilen barış annesinin kolu çıktı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 25 Kasım yürüyüşünde polislerce darbedilerek gözaltına alınan Barış Annesi Nebahat İşçi’nin kolu çıktı. İşçi maruz kaldığı polis şiddetine tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yapılan yürüyüş sırasında polislerce darbedilerek gözaltına alınan 23 kadından biri olan Barış Annesi Nebahat İşçi’nin kolu çıktı. Kolu alçıya alınan İşçi, 15 yıl boyunca evli olduğu erkek tarafından şiddete maruz kaldığını ve buna karşı alanlarda olduğunu vurgulayarak maruz kaldığı polis şiddetine tepki gösterdi.

Yıllarca maruz kaldığı şiddeti “Sabaha kadar anlatsam bitmez” diyerek ifade eden İşçi, 25 Kasım’da şiddete karşı yürümek istediğini ancak polis şiddetine maruz kaldığını dile getirdi: “Ne bir uyarıda bulundular ne de bir şey. Ben o gün kadın polisler de şiddet görmesin diye oradaydım. Bugün o polise de şiddet uygulansa kabul etmem ve bunu yapanın karşısında dururum. Ama bunlar herkesi darbetti. Yerde sürükledi. O yürüyüş bizim hakkımızdı. Elimi ters döndürdüler. Daha sonra canım acıdı. Bağırmaya başladım ama bırakmadılar.” 

Gözaltına alındığında önce kendisine ‘Sizi doktora götüreceğiz’ dediklerini ancak hastaneye götürülmediğini söyleyen İşçi, “Böyle yaparak bizi susturacaklarını sanıyorlar. Ama bizler sonuna kadar erkek zulmüne, şiddetine karşı mücadele edeceğiz” dedi. (Şırnak/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Eczacı adayları Ankara'daki mitingden umutla ayrıldı

SONRAKİ HABER

AKP'den sözleşmeli memur için 'muamma kadro': En az üç yıllık sözleşmeli memur, 'memur adayı' olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa