29 Kasım 2022 14:53

Bolu F Tipi yine hak ihlalleriyle gündemde

Bolu F Tipi Cezaevinden gazetemize ulaşan mahkumlar, keyfi cezalarla tahliyelerin ertelendiğini, sağlık hizmetlerinden yararlanmak için uzun süre beklemek zorunda olduklarını aktardı.

Fotoğraf: DHA (Arşiv)

Paylaş

Bir süredir darp ve kötü muamele iddialarıyla gündeme gelen Bolu F Tipi Cezaevi’nde, benzer iddialar sürüyor. Cezaevinden gazetemize ulaşan mahkumlar, yaşadıkları hak ihlallerini anlattı.

Gazetemize yazılan mektupta, uzun zamandır Evrensel Gazetesi’ni okumalarının engellendiği belirtildi. Darbe pandemi sürecinden bu yana cezaevlerinde tam anlamıyla hukukun rafa kaldırıldığına dikkat çekilen mektupta, hastalara kelepçeli ve ayakta muayene etme dayatması yapıldığı aktarıldı.

Hastaneye sevklerin çok geç yapıldığı ve revir taleplerinin 3-4 ayda bir cevap alabildiği belirtilen mektupta, “Dergi ve kitaplarımıza keyfi kararlarla el koyuluyor. Araştırma ve inceleme imkanlarımızı elimizden almışlardır. Defterlerimize aldığımız notlara “örgütsel suç” gerekçesiyle el konuluyor.

Tahliyeleri gelmiş arkadaşlarımız keyfi kararlardan dolayı bırakılmıyor.. Buna gerekçe hazırlayan cezaevi idare ve gözlem kurulu başkanlığıdır. Saçma sapan, hiçbir hukuki izahatı olmayan saptamalarla tahliyeleri engelleniyor. Odalarımıza keyfi baskın aramalar yapılıyor. Sizlere sesimiz ulaştırmak, sesimiz olmanızı istiyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evli olduğu kadını darbetti, rastgele sokağa ateş açıp yoldan geçen 1 kişiyi öldürdü

SONRAKİ HABER

Norveç’in büyükelçisi, Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa