30 Kasım 2022 15:30

ÇÜ’de “yemekten böcek çıktı” iddiası üzerine öğrenciler imza kampanyası başlattı

ÇÜ merkez kampüsündeki yemekhanede yemeklerden böcek çıktığı iddiası üzerine imza kampanyası başlatan öğrenciler yemekhanenin düzenli denetlenmesini talep etti.

Change.org paylaşımının ekran görüntüsü

Paylaş

Mert AKYILDIZ
Adana

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) merkez kampüste bulunan yemekhanede yemeklerde kurt ve böcek çıktığına dair görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine öğrenciler change.org sitesinde yemekhaneye düzenli olarak denetim yapılması talebi ile imza kampanyası başlattı. Öğrenciler hijyenle ilgili daha önceki dilekçelerinin cevapsız bırakıldığını belirterek yemekhane ile ilgili sorunlarının çözülmesini istedi.

Uzun yemekhane kuyrukları, artan yemek fiyatları gibi birçok problemle gazetemizde yer alan Ç.Ü. yemekhanesi bu sefer yemekten çıkan kurt ve tırtıl fotoğrafı ile gündeme geldi. Öğrenciler bir taraftan change.org üzerinden imza kampanyası başlatırken, sınıf ve kulüp whatsaap gruplarında görselleri yaymaya devam ediyor.

“REKTÖRLÜK İSTEYİNCE HİJYENLİ BİR ORTAM SAĞLAYABİLİYOR”

Çukurova Üniversitesi yemekhanesi hijyen

Yaşanan sorunlar karşısında gazetemize konuşan Hüseyin isimli öğrenci, “Senelerdir uzun yemekhane sıralarına çözüm bulunmazken aldığımız çatal, kaşık ve tabldotları defalarca bakmadan alamıyoruz. Bütün bu hijyensizliğin yanında şimdi de yemeklerden çıkan kurt ve böcekler gündemimiz oldu. Üniversite yönetimi bugüne kadar yazılmış birçok dilekçeye ve öğrenciler tarafından dillendirilen taleplere yanıt vermedi. Diğer taraftan akademik personel yemekhanesinde tabak ve çatallar temizken tabldot dahi kullanmıyorlar. Bugüne kadar böylesi sorunlar olduğunu da duymadık. Demek ki Rektörlük istediği takdirde bu koşulları sağlayabiliyor. Fakat mesele öğrenciler olunca gözleri kapanıyor” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN YAŞADIĞI SORUNLARA KARŞI BİRLİK OLMASI GEREKİR”

Üniversitenin aldığı ödeneklere bakılınca bunun çözülemeyecek bir problem olmadığını söylen bir diğer öğrenci Uğur ise, “Sorun öğrencinin sorunu olduğunda bu meseleler çözülmüyor. Görsele bakarsanız böceğin yemeğe düşmediğini, piştiğini görürsünüz. Kim bilir fark etmeden neler neler yiyoruz. Diğer taraftan ikinci öğün yemek 2 TL’den 16 TL’ye çıkarılırken, yıllardır 3 turnikenin dışında diğer turnikelerin açılmayarak öğrenciler uzun sıralara mahkum ediliyor. Bütün bu sorunlara karşı öğrencilerin birlik olup sorunlarını daha gür sesle yükseltmesi gerekiyor.” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halkın ücretsiz sağlık hizmeti almasından yanayız | Bursa Emek ve Yaşam

SONRAKİ HABER

HPV aşısında karmaşa sürüyor: Sağlık Bakanlığı Meclis’te başka, mahkemede başka konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa