29 Ocak 2013 06:17

Bahçeli, İdris Naim Şahin'e sahip çıktı

Bu haftaki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini şeytanla özdeşleştirerek ırçılıkla suçlamasına "Başbakan ya sen şeytanı bilmiyorsun ya da şeytan senin aklını başından alıp yoldan çıkarmış haberin olmamış" diyerek sert çıkıştı. Başbakan Erdoğan'ı &

Bahçeli, İdris Naim Şahin'e sahip çıktı
Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısında konuştu. Federal Kürdistan Bölgesi'nin Selahattin kentinde Türkmenlere yönelik 23 Ocak tarihinde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Bahçeli, AKP'nin Türkmenlerin yanında yer alması ve saldırının sorumlularının açığa çıkarılması için çaba göstermesini istedi. Okulların ara tatile girmesi nedeniyle eğitim sisteminde yaşanan sıkıntılara da değinin Bahçeli, AKP'yi ideolojik yaklaşmakla ve Türk milletinin geleceğini karartmakla suçladı. PKK Lideri Abdullah Öcalan ile devlet heyeti arasında yapılan görüşmelere tepki gösteren Bahçeli, görüşmelere "Bin yılda karılan harcın hilafına neticeler doğurmaktadır" diyerek karşı çıktı. Bahçeli konuşmasının büyük bölümünü 30 yılı aşkın bölgede yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren çocukların isimlerini sayarak bunların PKK tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü. "Tüm bunlar olurken, bu çocukların katledilmelerini unutalım mı?" diye soran Bahçeli, MHP olarak geliştirilen sürece göz yummayacaklarını dile getirdi.

İMRALI'NIN EVE DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜNÜ İLERİ SÜRDÜ

AKP hükümetine yakın kimi basın yayın organlarında son günlerde ortaya atılan "İmralı ve Kandil arasında anlaşmazlık" var iddiasını sahiplenen Bahçeli, PKK'nin kazanımlar elde etmek için hamleler yaptığını söyledi. AKP hükümeti döneminde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çözüm merci haline getirildiğini söyleyen Bahçeli, İmralı'nın eve dönüştürüldüğü ve ev hapsi talebinin fiili olarak yürürlüğe konulduğunu iddia etti. Anadilde savunma hakkını düzenleyen yasayı gündeme getiren Bahçeli, söz konusu yasanın talepler doğrultusunda hazırlandığını ve anayasanın 3. maddesine karşı olduğunu ileri sürdü. İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin'i öven ve sahiplenen Bahçeli, "Bazı eksik yetmez yönleri olsa da AKP'nin yüz akı olan İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin görüşme sürecine kurban edilmiştir. Barış güvercinleri uçuracağını söyleyen yeni bakan ise güvercinelere takla attırmaktan başka bir işi yaramayacak ve 'bölücü terörün' değirmenine su taşıyacaktır. İmralı dayattıkça istediğini almaktadır. Bize yavru muhalefet diyen başbakanda biraz izan kalmışsa kendi partisinin kimin yamağı olduğuna bakmalıdır" dedi.

DARBE VE CASUSLUK DAVALARINA KARŞI ÇIKTI

Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının yargılandığı darbe davaları ile son dönemlerde TSK ile ilgili çıkan haberlere dikkat çeken Bahçeli, TSK'nin hedef haline getirildiğini söyledi. TSK'ye karşı 'karalama' kampanyalarının yürütüldüğünü ileri süren Bahçeli, İzmir'deki casusluk davasını hatırlatark, "TSK ve Türk milleti bu durumu daha fazla kaldıramayacaktır. Türk askerine casus demek, genel kurmayını terörist olarak adlandırmak kabul edilemez. TSK'de şaibeli kişiler çıkabilir, ancak casus ve terörist çıkmaz. TSK mensupları hakkında yürütülen davalar sonuçlanmalı ve karara bağlanmalıdır. Yargı her şeyi açığa çıkarılmalıdır. Suçlamalar aydınlığa kavuşmalıdır. TSK esir alınmış gibidir. AKP hükümetinin hınç ve garezle bu tabloya yol açtığı aşikardır. Hazırlığı yapılan 4. Yargı Paketi PKK, KCK mensupları ile TSK mensupları arasında bir dengeleme yapılacağı anlaşılmaktadır" diye konuştu.

Türkiyenin en büyük tahilsizliği ve kadersizliğinin AKP tarafından yönetiliyor olması olarak gösteren Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta grup toplantısında ırkçılığı şeytanla özdeşleştiren konuşmasını hatırlatarak, "Türklüğü ırkçılık olarak görmek nasıl ırkçılık olabilir. Kimin haddinedir. Türk milleti ırka önem verseydi, sen Türk vatanında on yıl nasıl başbakanlık yapacaktın" diyerek Başbakan Erdoğan'ın etnik kimliğine gönderme yaptı. "Türklerin kültürüne hümet göstermesi ırkçılık ve şeytanın yolu olarak görülmüştür" diyen Bahçeli, şöyle konuştu: "Başbakan ya sen şeytanı bilmiyorsun ya da şeytan senin aklını başından alıp yoldan çıkarmış haberin olmamış."

YENİ MİSAKİ MİLLİ'Yİ AÇIKLADI

Misaki Milli anlaşmasının yıldönümü olduğunu söyleyen Bahçeli, Misaki Milli'yi kutsal bir yemin olarak değerlendirerek, 6 maddelik anlaşmaya 6 madde daha ekledi. Bahçeli, bu maddeleri şu şekilde açıkladı: "1-Türk vatanı Sinop İnce burundan, Hatay Yayladağ’a, Gökçeada’dan, Küçük Ağrı Dağı’na kadar bir bütündür. Misaki mili mülkü millettir, millet ise Türk'tür. 2-Milletimiz bin yıllık süzgeçten bugüne gelmiş, kurulan kardeş bağlılığının muhteşem örneğidir. Bundan geri dönüş yoktur. 3-Milli dilimizde taviz vermemiz hayatta söz konusu değildir. 4- Çalışan, kazanan, vatanını seven kim olursa olsun herkes Türk milletinin bir ferdidir. 5- Türk milletinin gidecek başka bir yurdu, devredecek bir toprağı, dışlayacak bir insanı ve yeniden çizilecek bir sınırı yoktur. Aksini düşünenler hüsrana uğrayacaklardır. 6- İslam her şeyimizdir. Müzakere afyonu yutmuşlar, bu kararlığımız olduğu müddetçe aradıklarını bulamayacaklardır." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Mali'de yakılan kütüphanede Türkçe el yazması da vardı

SONRAKİ HABER

Kürtçe savunma talebine iki farklı cevap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa