29 Ocak 2013 07:27

Kürtçe savunma talebine iki farklı cevap

Anadilde savunma hakkının tanındığı yasa tasarısının Meclis’ten geçmesinin ardından ilk resmi tercüman Diyarbakır’da atandı.Diyarbakır’da yargılanan bir sanık, anadili olan Kürtçe’de savunma yapmak istediğini ve tercümanını hazır ettiğini belirtti. Mahkeme heyeti, yasanın Cumhurbaşkanlığı makamında onaylanmamı

Kürtçe savunma talebine iki farklı cevap
Paylaş

Diyarbakır’da yargılanan bir sanık, anadili olan Kürtçe’de savunma yapmak istediğini ve tercümanını hazır ettiğini belirtti. Mahkeme heyeti, yasanın Cumhurbaşkanlığı makamında onaylanmamış olsa dahi sanığın tercümanını hazır bulundurması ve tasarının meclisten geçmesi nedeniyle oy birliğiyle tercüman atadı. Sanık savunmasını anadilinde yaptı, tercüman ise yemin ettikten sonra sanığın konuşmasını Türkçe’ye çevirdi.

Aynı saatlerde Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK ana davası duruşmasında mahkeme heyeti sanıkların Kürtçe savunma talebini red etti. Kürtçe ifade vermek isteyen BDP Diyarbakır İl eski Eş Başkanı Fırat Anlı'nın mikrofonu 20 saniye sonra kapatılmıştı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli, İdris Naim Şahin'e sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Fırat: CHP'de istifalar gelebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa