02 Aralık 2022 16:04

EMEP Dikili’de "Öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek” için topladığı imzaları MEB’e gönderdi

Emek Partisi Dikili'de "Her öğrenciye bir öğün ücretsiz yemek hakkı" için topladığı imzaları MEB'e gönderdi. Açıklamada “Milli Eğitim Bakanlığı’nı bir kez daha görevini yapmaya çağırıyoruz” denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Dikili İlçe Örgütü, "Her öğrenciye günde bir öğün ücretsiz yemek ve su hakkı" kampanyası kapsamında topladığı imzaları Kaymakamlık aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi.

Dikili Hükümet Konağı önünde yapılan açıklamada konuşan Emek Partisi Dikili İlçe Başkanı Hüseyin Öge, "Her öğrenciye her gün günde bir öğün ücretsiz yemek ve su hakki' imza kampanyamızı dün itibariyle sonuçlandırdık. Yağmurlu hava muhalefetine rağmen 900 civarında imza topladık. Öğrenci velilerinin ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Birçok veli çocuklarının beslenme  çantasına bir şey koyamamaktan yakınırken hayat pahalılığının ve enflasyonun bellerini büktüğünü belirtiyordu. Bir an önce çocuklara sahip çıkılmasını istiyorlardı" dedi

AKP ve MHP'nin mecliste CHP, HDP, İYİ Parti ve TİP'in verdiği teklifleri ret etmesini de velilerin protesto ettiğini belirten Öge, "Bugün topladığımız imzaları kaymakamlığa verecegiz. Onlar aracılığı ile Milli Egitim Bakanlığı’nı bir kez daha görevini yapmaya çağıracağız. Emek Partisi Dikili ilçe örgütü olarak devletin asli görevinin parasız, bilimsel, nitelikli eğitim vermek olduğunu bir kez daha hatırlatacağız" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Çocuklara hızla grip aşısı yapılmalı

SONRAKİ HABER

Siirt'te 5 inşaat işçisi mangalla ısınmaya çalışırken zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa