05 Aralık 2022 15:16

Muğlalı okurlarımızdan dayanışma gecesi: Evrensel susmayacak, susturulamayacak

Muğla’da Evrensel okurları, sanatçı Haluk Tolga İlhan'ın sahne aldığı dayanışma gecesinde bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Muğla’da Evrensel Gazetesi okurları dayanışma gecesinde bir araya geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen dayanışma gecesine KESK’e bağlı sendikalar, çevre örgütleri, EMEP, CHP, HDP, TİP, Yeşiller Sol, TKP, SOL Parti, SYKP temsilcileri, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda Evrensel okuru katıldı. Etkinlikte sanatçı Haluk Tolga İlhan sahne aldı.

Etkinlikte söz alan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, özgür basın ve Evrensel üzerindeki iktidarın baskılarına değinerek, iktidarın ekonomik kuşatmasına karşı Evrensel’le dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

Etkinlikte Sandrası Koruma Platformu adına Neşe Yüzak söz aldı. Yükaz, “Evrensel Gazetesi doğanın katliamına karşı yürüttüğümüz mücadelede yanımızda oldu. Sandras Dağının maden şirketleri tarafından yağmalanmasına karşı yürüttüğümüz mücadelemizde yanımızda oldu. Evrensel’e sahip çıkacağız dayanışma içerisinde olacağız” dedi.

Deştin Direnişi adına konuşan Haluk Özsoy ise Evrensel’in her zaman direnişlerinin haberlerini yaptığını ve Evrensele sahip çıkacaklarını söyledi. Özsoy, “Evrensel sadece bir gazete değil emek ve demokrasi güçlerinin de matbaası konumunda olmuştur” diye ekledi.

Emek Partisi Muğla İl Başkanı Nuri Alikoç da Evrensel'in 27 yıldır işçilerin emekçilerin sesi olduğunu, halkın haber alma hakkından taviz vermeden yayın hayatını sürdürdüğünü belirterek, "Evrensel iktidarın baskılaŕına rağmen susmayacak, susturulamayacak" dedi. Alikoç, Evrensel'le dayanışmayı büyüteceklerini dile getirdi.

Dayanışma gecesinde açılış konuşmasını yapan Tayfun Gülüstan, Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından verilen ilan kesme cezasını hatırlattı.

“EVRENSEL’İ DAYANIŞMAMIZLA BÜYÜTÜP YAŞATACAĞIZ”

Gülüstan, “Bugün burada Evrensel'e sahip çıkmak demek, geleceğimize, insanlığa, bilime ve doğaya sahip çıkmak demektir. Üniversitelerde yemekhane ücretlerine zam yapılmasına ve KYK yurtlarında yaşanan su sorununa karşı öğrencilerin gösterdiği mücadelede, Yatağan Termik Santrali ve maden işçilerinin özelleştirme mücadelesinde, Marmaris Kızılbük’te Sinpaş’a karşı verilen mücadelede, Milas’ta Akbelen Ormanı’nın katledilmesine karşı verilen mücadelede, Bayır Mahallesi'nde yapımına başlanan ve tüm Muğla’yı etkileyecek olan ölüm projesi çimento fabrikasına karşı mücadelede Evrensel her zaman ses oldu. Bugün Evrensel'e ses olamazsak yarın sessiz kalacağız. Evrensel’i dayanışmamızla büyütüp yaşatacağız” diye konuştu.

“EVRENSEL SUSMAYACAK, SUSTURULAMAYACAKTIR”

Evrensel Gazetesi adına konuşma yapan Abidin Çınar da “25 yıldır verilen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri ile gerçeğin peşinde koşan gazetecilik çizgisini kurumsallaştırdı. Evrensel sadece genç kuşak gazeteciler için değil gerçeğin peşinde koşan her kuşaktan gazeteci, aydın ve demokrat için de önemli bir saygınlığa sahip oldu. Evrensel, ağır çalışma koşullarına, işsizliğe, yoksulluğa karşı mücadele veren milyonlarca işçi ve emekçinin yanı sıra, barış ve refah içinde laik ve demokratik bir Türkiye mücadelesi veren emek ve demokrasi güçlerinin mücadelesi için vazgeçilemez bir gazetedir. Şimdi BİK üstünden yapılan sermaye saldırısına dayanışmayla yanıt verme zamanıdır. Bu dayanışma oldukça Evrensel susmayacak, susturulamayacaktır” dedi.

Etkinlikte Akbelen Direnişçisi Çevre Mühendisi Deniz Gümüşel, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den gelen dayanışma mesajları okundu.

Etkinlik sanatçı Haluk Tolga İlhan’ın türküleriyle sürdü. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam