05 Aralık 2022 15:27

KESK Adana'da 17 Aralık mitingine çağrı yaptı

KESK'in 17 Aralık Günü Ankara'da yapılacak olan mitingi öncesi, Adana’da basın açıklaması gerçekleştirildi.

Fotoğraf:Evrensel

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) ‘nun 17 Aralık Günü Ankara'da yapılacak olan mitingi öncesi, Adana’da basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında konuşan Şenol Köksal her güne yeni zamlarla uyandıklarını ve aldıkları ücretin hayat pahalılığından dolayı mum gibi eridiğini söyleyerek, "Taleplerimize hep birlikte sahip çıkalım" dedi.

KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal, “Halkın yüzde 99’u olarak yaşadığımız tablo gittikçe kararıyor. Enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmadan ekonomik durgunluğa kadar hayatlarımızı her alanda kâbusa çeviren kapsamlı kriz bitmek bilmiyor” dedi.

Ülkeyi yönetenlerin gelişmiş ülkelerde rafların boş olduğunu iddia ettiğini hatırlatan Köksal, “Evet, ülkede market rafları dolu ama bizim cüzdanlarımız, ceplerimiz boş. Marketleri, pazarları artık müze gezer gibi dolaşıyoruz. Raflardaki her şey el yaktığı için bakıp, bakıp çıkıyoruz” diyerek temel ihtiyaçlarının bile zor karşıladıklarını söyledi. Kış ayının gelmesiyle birlikte faturaların kabaracağını belirten Köksal, cep yakan faturaların kâbus haline geldiğini ifade etti. İşsizliğin 8 milyona ulaştığı Türkiye’de her evde bir işsiz bulunduğunu belirten Köksal, gelir adaletsizliğinin her geçen gün derinleştiğini ve gelinen noktada Türkiye’nin asgari ücretliler ülkesine dönüştüğünü söyledi.

"TEMEL TÜKETİM MADDELERİNE SON İKİ YIL İÇİNDE YAPILAN ZAMLAR GERİ ALINMALI"

Kamu emekçilerinin taleplerini sıralayan Köksal, “Temel tüketim maddelerine son iki yıl içinde yapılan zamlar geri alınmalı. Mali kayıplarımızın yaşanan gerçek hayat pahalılığı ve yoksulluk sınırında yaşanan artış temel alınarak telafi edilmeli. Vergide adaletin sağlanması, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmalı. Tükettiğimiz her şeyden alınan dolaylı vergiler düşürülmeli. Gelir vergisi birinci dilim oranının yüzde 15 ten yüzde 10’a düşürülerek, yoksulluk sınırına kadar olan maaşların-ücretlerin birinci vergi diliminde sabitlenmesi ve kâr, faiz ve servet gelirlerine tanınan ayrıcalıklar kaldırılmalı, belli bir servet düzeyinin üzerindeki zenginlerden servet vergisi alınmalı. Kamu hizmetlerinin tasfiyesine, özelleştirmelere, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemine aktarılan hazine garantilerine son verilmeli. Kamu hizmetlerine ve yatırımlarına bütçeden ayrılan payın artırılması ve her türlü güvencesiz istihdama da son verilmeli. Engelli yurttaşların erişebilirlik sorununun çözülebilmesi, engellilere yönelik kamu hizmetlerin de geliştirilmesi gerekir. Bu yüzden taleplerimize hep birlikte sahip çıkalım” dedi.(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muğlalı okurlarımızdan dayanışma gecesi: Evrensel susmayacak, susturulamayacak

SONRAKİ HABER

Nilüfer Belediye Başkanı Erdem: Bu bir siyasi linçtir asıl hedefleri CHP’dir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa