5 Aralık 2022 16:00

İran'da Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesinin ardından ülke çapında protestoların patlak verdiği eylül ayının ortasından bu yana 70'ten fazla gazetecinin tutuklandığı açıklandı.

Eylülden bu yana tutuklanan gazetecilerden en az 21'i kefaletle serbest bırakıldı.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Başkanı Jodie Ginsberg “İranlı yetkililer ülke tarihindeki kritik bir anı susturmaya çalışıyor ve bu süreçte İran, şaşırtıcı derecede kısa bir süre içinde dünyanın en çok gazeteci hapseden ülkeleri arasında yer aldı” dedi.

Gazetecilerin isimlerini listeleyen CPJ, kaynaklarını İran basında çıkan haberler ve Tahran Gazeteciler Derneği olarak açıkladı. (MEDYA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Türkiye’de ev sahipliği oranının sürekli azalmasına ve konut krizinin süreklileşmesine rağmen bir sosyal konut projesi hayata geçirilmiyor; fahiş kiralar nedeniyle halkın barınma sorunu derinleşiyor. Özelleştirilen Emlak Konut ise ‘yüksek gelir grubu’ için düşük faizli, ucuz kredili ‘yatırım fırsatı’ projesi yapıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
21 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et