06 Aralık 2022 20:36

İYİ Partili Örs'e saldıran AKP'li Zafer Işık'a "Meclisten geçici olarak çıkarma" cezası

AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'a, İYİ Partili Hüseyin Örs'e filli saldırıda bulunduğu için iki birleşimlik "Meclisten geçici olarak çıkarma" cezası verildi.

Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA

Paylaş

Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde çıkan İYİ Partili Hüseyin Örs'e saldıran AKP'li Zafer Işık'a içtüzüğün 163’üncü maddesi uyarınca Meclis’ten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verildi.

Işık veya yerine bir başka AKP milletvekili savunma yapmadı.

Bütçe görüşmelerinin ikinci gününde Meclis Genel Kurulu'nda AKP'li ve İYİ Partili vekiller arasında yumruklu kavga çıkmış, AKP'li Zafer Işık'ın attığı yumruk sonucu başında açılma meydana gelen ve kalp rahatsızlığı bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs yoğun bakıma alınmıştı.

"DURUMU DAHA İYİ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hüseyin Örs'ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı. Akşener, hastaneden açıklama yapmadan ayrılırken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Örs'ün ciddi bir hayati tehlike atlattığını aktararak "Şu anda durumu daha iyi, kendisine müdahale yapılmış ancak bir müddet daha gözetim altında kalacak. Kalp pilinin durması ile çok büyük hayati risk geçirmiş. Her şeyden önce olaya sebep olan milletvekilinin en azından insani gerekçelerle özür dilemesi gerekir. Ümit ederim ki ilgili yetkililer gerekli dersi çıkarırlar. Tekrar Meral Akşener'e, İYİ Partililere ve Trabzonlulara geçmiş olsun." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Kocaeli: Asgari ücret işçi ve ailesi dikkate alınarak hesaplanmalı, yoksulluk sınırı kriter alınmalı

SONRAKİ HABER

Kibar Özten davasında sanık hakkında yakalama kararı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa