07 Aralık 2022 11:02
Son Güncellenme Tarihi: 07 Aralık 2022 15:36

İYİ Partili vekiller, AKP'liler konuşurken Genel Kurul'u terk etti

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, Hüseyin Örs’ün hastaneye kaldırılmasına neden olan saldırıya tepki gösterdi. Partili vekiller, AKP'liler konuşurken Genel Kurul’u terk etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde AKP'li ve İYİ Partili milletvekilleri arasında yaşanan yumruklu kavga nedeniyle hastaneye kaldırılan Hüseyin Örs’ün durumuna dair yeni açıklama geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın saldırısına uğrayan Örs’ün “ölümden döndüğünü” söyledi.

Dervişoğlu, bütçe görüşmelerinde AKP'li isimler konuştuğu sırada Genel Kurul’a katılmayacaklarını açıkladı.

"KİŞİNİN HAYATINA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR"

Işık’ın saldırısı sonucu yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan Örs’ün, doktorların ifadesi ile "ölümden döndüğünü" aktaran Dervişoğlu, “TBMM’de yaşanan bu şiddet olayı elim bir olayın ötesinde bilerek ve isteyerek gerçekleştirilen şiddettir. Bu nedenle yasama dokunulmazlığı kapsamında değerlendirilebilecek basit bir suç ya da arbededen bahsedebilmek mümkün olamaz. Söz konusu olay TCK’nin 81. ve 82. maddeleri kapsamına giren kastı aşan bir eylem olup, adam öldürmeyle sonuçlanabilecek, kişinin hayatına karşı işlenmiş bir suçtur. Bu nedenle genel hükümler çerçevesinde olaya sebebiyet veren vekil hakkında hukuki işlem yapılması gerekmektedir” dedi.

SALONU TERK ETTİLER

Dervişoğlu'nun açıklamasının ardından TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken, İYİ Partili milletvekilleri, AKP'li vekillerin konuşması sırasında salonu terk etti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi üzerindeki görüşmelerde önce CHP'li milletvekilleri, konuşmalarını gerçekleştirdi. Söz sırasının AKP'ye gelmesi üzerine AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, kürsüye çıktı. Bu sırada İYİ Partili vekiller, Genel Kurul salonunu terk etti.

NE OLMUŞTU?

Bütçe görüşmelerinin ikinci gününde Meclis Genel Kurulu'nda AKP ve İYİ Partili vekiller arasında yumruklu kavga çıktı. AKP'li Zafer Işık'ın yumruk atması sonucu kafasında açılma meydana gelen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Örs'ün kalbinin durma seviyesine geldiğini belirtti.

AKP'li Zafer Işık ise söz konusu saldırının "olayın sıcaklığıyla" yaşandığını söyledi. Örs'ün elektroşokla hayata döndürüldüğünün doğru olmadığını iddia eden Işık, böyle bir olayı "kendisinin de istemediğini" öne sürdü. Işık, "Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur" ifadeleriyle kendisini savundu ve özür dilemeyeceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'nin bütçe tasarısında, Türkiye'nin F-16 alımını kısıtlayan şartlar kalktı

SONRAKİ HABER

Almanya’da "darbe hazırlığı" yapan faşistlere büyük operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa