07 Aralık 2022 16:38

Meclise sunulması yine ertelenen anayasa önerisi için sarayda toplantı

AKP ve MHP'nin, TBMM Başkanlığı’na verilmesini bir kez daha ertelediği anayasa değişikliği önerisi için sarayda Erdoğan başkanlığında toplantı gerçekleştiriliyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Beştepe'deki sarayda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında "anayasa" toplantısı düzenleniyor.

Toplantıya Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AKP Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı Mehmet Uçum ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin katılıyor.

Toplantıda Meclise sunulması yine ertelenen anayasa değişikliği teklifi değerlendiriliyor.

BUGÜN MECLİSE SUNULACAĞI DUYURULMUŞTU

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in bugün (7 Aralık) saat 15.00’te basın toplantısı yaparak AKP ve MHP’nin ortak anayasa değişikliği teklifini açıklayacağı, ardından da TBMM Başkanlığı’na vereceği duyurulmuştu.

Ancak AKP grubu, bugün öğle saatlerinde basın toplantısının iptal edildiğini açıkladı.

Hazırlanan teklifin Anayasa’nın “Din ve vicdan hürriyeti” başlıklı 24. maddesi ile “Ailenin korunması ve çocuk hakları” başlıklı 41. maddesinde değişiklik içerdiği AKP yetkilileri tarafından açıklanmıştı.

Teklifin Meclis Başkanlığına verilmesinin yarın ya da cuma gününe ertelendiği öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3 Ekim akşamı bir video tweet yayınlayarak başörtüsü tartışmalarını ortadan kaldırmak için yasa teklifi vereceklerini açıklamıştı. CHP’nin hazırladığı teklif, 4 Ekim’de TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu.

Tayyip Erdoğan ise 5 Ekim'de el artırmış ve "Anayasa değişikliği yapalım" demiş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a talimat vermişti. Talimatın ardından anayasa değişiklik teklifinin Meclise sunulması defalarca ertlendi.

Bozdağ’ın başkanlığındaki AKP heyeti, Mecliste grubu bulunan partileri ziyaret ederek görüş alışverişinde de bulunmuştu. Bozdağ, alınan görüşler doğrultusunda bir metin yazılacağını söylemişti. Bu süreçte, AKP’nin cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin yapılacağı tarihte, anayasa değişiklik teklifini de referanduma sunmanın yollarını arayacağı yorumları yapılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yurt bahçesindeki kedilerin toplanıp, çuvallara konulmasına çifte soruşturma

SONRAKİ HABER

Kayıp yakınları serbest kürsüde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa