11 Aralık 2022 10:59

Sosyal medyada çocuk istismarcılarını savunan lise müdürüne soruşturma açıldı

Sosyal medyada 6 yaşındaki çocuğunu evlendirilerek istismara uğratılmasıyla ilgili sosyal medyada paylaşımda bulunarak istismarcıları savunan lise müdürüne Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma açtı.

Fotoğraf: Antalya Kadın Platformu

Paylaş

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki çocuğunu müridi ile evlendirerek istismara uğratmasıyla ilgili sosyal medyada paylaşımda bulunarak istismarcıları savunan İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; "İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in  kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahıyla müridiyle evlendirmesi ve çocuğun çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması sonrası Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’in, sosyal medya hesabından istismarcıları savunan paylaşımlarda bulunduğunu belirterek soru önergesi vermişti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada müdür hakkında soruşturma açıldığı belirtildi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kamuoyunda infiale neden olan bir kız çocuğunun evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakıldığı haberleri üzerine İstanbul'da bir okul müdürünün sosyal medyadaki paylaşımları hakkında Bakanlığımızca inceleme/soruşturma başlatılmıştır" denildi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

“İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in  kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahıyla müridiyle evlendirmesi ve çocuğun çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması toplumda büyük bir infial yaratmıştır. Mağdur H.K.G.’nın tecavüzcüsünün ses kayıtları ve görüntülerle suç duyurusunda bulunması sonucu, konu mahkemeye intikal etmiş, ilgili kişiler hakkında en az 27’şer yıl hapisle cezalandırılmalarını istenmiştir. Ayrıca çocuğun tecavüzcüsü Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza talep edilmiştir.

Tüm bu gerçekler ortadayken; Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, sosyal medya hesabından (https://twitter.com/ckocyigit50) halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayıcı paylaşımlar yapmıştır.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verilmiştir:

“Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat:6)

Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!!!”

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’in paylaşımları, toplumda büyük tepkiyle karşılanmıştır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar’da ağaç kıyımı yapan inşaat mühürlendi

SONRAKİ HABER

Narlıdere Emek Gençliği Erdal Eren'i andı: Erdallar yaşayacak gençlik kazanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa