14 Aralık 2022 12:55

Bakırköy Kent Savunması: Faili değil çocukları koru

Bakırköy Kent Savunması'nın Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki çocuğun evlendirilerek istismar edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada iktidara seslenilerek ; "Faili değil çocukları koru" denildi.

Fotoğraf: Bakırköy Kent Savunması

Paylaş

Bakırköy Kent Savunması, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Çocuk istismarına hayır" pankartı açan kitle "Faili değil çocukları koru", "Tecavüzü aklama çocuğu koru", "İstismarı aklama suça ortak olma" dövizleri taşıdı.

“HESAP SORMAYA GELDİK”

"Çocuklara göz diken sapıklara ve onların suçlarını aklayanlardan hesap sormaya geldik" denilen açıklamada, "Son yıllarda tarikatlerde, çocukların gençlerin başına gelenler hepimizin canını yakıyor. Ensar vakfında 40 küsür erkek çocuğunun istismara uğradığını biz biliyoruz, siz de biliyorsunuz. Kimbilir daha kaç tanesinin başına aynı şeyler geldi ve susturuldular. Aladağ’daki tarikat yurdunda yanan kızlarımızın acısını içimizde taşıyoruz. Aileleri kimbilir nasıl susturuldular. Cemaat yurdunda yaşadıkları yüzünden intihar eden daha 20 yaşındaki Enes Kara’nın acısı hala taze. Kimbilir daha kaç genç intihar etti ve intiharları ört bas edildi bilmiyoruz. İşte bugün biz hepsinin feryadı olmak için buraya geldik.Ülkemizi ve çocuklarımızı din kisvesi altinda her türlü pisliği yapan sapkın tarikatlerin eline teslim eden siyasi iktidardan hesap sormaya geldik" denildi.

“NEDEN SUSUYORSUNUZ?​”

Bakırköy Kent Savunması, açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

  • "6 yaşındaki bir kız çocuğunun başına gelenleri duyduğunuz halde neden susuyorsunuz?
  • Yeşili ağacı kenti koruyan insanları derdest edip bir günde hapse tıkıyorsunuz da, yıllardır bildiğiniz tanıdığınız sapıkları neden tutuklamıyorsunuz?
  • Yoksa size göre de 6 yaşında bir kız çocuğunun kendisinden 30 yaş büyük bir sapığa eş diye teslim edilmesi normal mi?
  • Kadınları giysileri yüzünden günlerce linç edip hedef gösteriyorsunuz ama bebek denecek yaştaki çocukları evlendirenlerden neden hesap sormuyorsunuz?
  • Televizyona çıkıp her konuda ahkam kesiyorsunuz ama 10 gündür tüm toplumda infial yaratan bu olayın arkasındaki tarikat hakkında neden tek olumsuz söz söyleyemiyorsunuz?
  • Yoksa son 20 yıldır halkın dini duygularını sömürerek ve toplumu planlı bir şekilde cahil bırakarak kurduğunuz saltanatınız başınıza yıkılır diye mi korkuyorsunuz?-
  • Tek derdi kendi saltanatını korumak olan ama çocukları korumayan düzeniniz de çocuklara daha bebek yaşta göz koyan, onlardan tahrik olan sapık tarikatler de başınıza yıkılsın." (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ABD, Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemi göndermeye hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Gergerlioğlu OHAL komisyonunun kapatılması kararını değerlendirdi: Buradan adalet çıkmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa