14 Aralık 2022 13:50

Konak Roman Çalıştayı başladı

“Sağlıkta, eğitimde, istihdamda, sosyal yaşamda, kentsel dönüşümde eşitlik” başlığıyla Konak Belediyesi’nin düzenlediği ve 8 roman derneğinin desteklediği Roman Çalıştayı başladı.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel


 

Reklam

Konak Belediyesi’nin düzenlediği ve 8 roman derneğinin desteklediği Roman Çalıştayı, “Sağlıkta, eğitimde, istihdamda, sosyal yaşamda, kentsel dönüşümde eşitlik” başlığıyla Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda 14-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Bugün başlayan Çalıştaya, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, siyasi parti temsilcileri, DİSK, Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi, roman dernekleri ve muhtarlar katıldı.

“SORUNLARA ÇÖZÜM BULMAK İÇİN ÇALIŞTAY YAPIYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, “Roman kardeşlerimizin problemleri büyük. Bunların zaman içinde çözülmesi mümkün ama bu çözümü de gerçek roman dernekleri ve temsilcileriyle birlikte masaya oturarak konuşmak önemli. Bu yüzden de bu çalıştayı yaptık” dedi.  27 mahallede yaklaşık 70 bine yakın roman vatandaşın yaşadığını belirten Batur, çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, “Bugüne kadar yeterince bir araya gelemedik, o nedenle romanların sorunları da dertleri de git gide büyüdü. CHP olarak Roman Eylem Planı hazırladık. Bugün de bu çalıştayda sorunlarımızı, çözüm önerilerimizi konuşacağız” dedi. 

ULUSAL VE ULUSLARARASI İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ KONUŞULDU

Roman vatandaşlarının temel sorunları” başlığıyla yapılan ilk oturumda CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sosyal Politikalardan Sorumlu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Hristo Kyucekov, Mehmet Caner Demir, Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus, İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Cıstır konuşmacı olarak yer aldı.

İkinci oturumda “Sorunlara Yönelik Uluslararası İyi Uygulama Örnekleri” başlığında Makedonya, Arnavutluk gibi örnekler sunuldu.

Son oturumda ise Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Doç. D. Nurşen Gürboğa, şarkıcı Ayhan Küçükboyacı, Konak Belediyesi Meclis Üyesi Evlatlarımız Kötü Alışkanlıklardan Koruma Derneği Başkanı Ali Yangır, Roman Gençlik Derneği Başkanı Emin Karameşe, İzmir Kent Derin Yoksulluk Ağı Derneği Tolga Güleş’in konuşmacı olduğu “Sorunlara Yönelik Ulusal Düzeyde İyi Uygulama Örnekleri” başlığı konuşuldu. (İzmir/EVRENSEL)

 

Reklam