15 Aralık 2022 12:38

Birleşik Metal-İş: Yoksulluk sınırı 27 bin liraya çıktı

BİSAM açlık sınırının 7 bin 818 lira, yoksulluk sınırının ise 27 bin 41 liraya çıktığını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

DİSK/Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi (BİSAM) açlık sınırının 7 bin 818 lira, yoksulluk sınırının ise 27 bin 41 liraya çıktığını açıkladı.

BİSAM’ın 4 kişilik hane halkı üzerinden yaptığı araştırmaya göre sağlıklı beslenmek için 1 ayda yapılması gereken harcama tutarları, yetişkin bir erkek için 2 bin 116 TL, yetişkin bir kadın için 2 bin 5 TL, 15-18 yaş arası bir genç için 2 bin 211 TL, 4-6 yaş arası bir çocuk için 1486 TL şeklinde. Sağlıklı bir biçimde beslenmenin toplam aile bütçesine maliyetinin 7 bin 818 lira olarak tespit edildiğini aktaran BİSAM, “Bu tutar söz konusu ailenin sadece gıda için yapması gereken zorunlu harcama tutardır. Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı 27 bin 41 liraya ulaşmaktadır” dedi.

BİSAM hazırladığı raporu ise Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyabetik bölümünün hazırladığı Türkiye’ye Özgü Beslenme Kalıbı’nın, farklı kaynaklardan elde edilen verilerle değerlendirilerek yenilenmesi sonucu oluşturduğunu belirtti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hastane müdürüne silahlı saldırı düzenleyen şüpheliler tutuklandı

SONRAKİ HABER

GÖÇİZDER davasında 4 tahliye kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa