16 Aralık 2022 01:02

AB'den İmamoğlu kararına tepki: Özgür ve adil bir seçim sürecine zarar vermektedir

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi, İmamoğlu'na verilen cezaya ilişkin bir açıklama yaptı, "Türkiye'de yargının sistematik olarak bağımsız olmadığını doğruluyor" dedi.

AB'den İmamoğlu kararına tepki: Özgür ve adil bir seçim sürecine zarar vermektedir

Fotoğraf: Pixabay

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada açıklanan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak getiren 53’üncü maddenin uygulanmasına karardan yaklaşık 24 saat sonra tepki gösteren bir açıklama yaptı.

AB Dış İlişkiler Servisi imzası taşıyan açıklamada, ''Verilen ceza orantısız ve Türkiye'de yargının sistematik olarak bağımsız olmadığını doğruluyor'' denildi. AB, Türkiye'de hakim ve savcılar üzerinde 'siyasi baskı' olduğunu belirtti.

AB, kararı ''Türkiye'de demokrasi için büyük bir geri adım'' olarak nitelendirdi, ''Gelecek yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi alınan bu karar, özellikle ülkenin yargı sisteminin siyasallaşması bağlamında önem taşımakta ve bu anlamda özgür ve adil bir seçim sürecine zarar vermektedir'' değerlendirmesinde bulundu. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et