6 yaşındaki H.K.G'yi evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel: "Sizlerin verdiği kararı bozacak Allah var"
H.K.G'nin 6 yaşında "evlendirilip" istismara maruz bırakılması ile ilgili tutuklanan baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli'nin ifadeleri ortaya çıktı.

Yusuf Ziya Gümüşel (solda), Kadir İstekli | Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER

H.K.G.'ye verilen yaş tespit raporu ortaya çıktı: 14 yaşında olmasına rağmen 21 yaşla uyumlu

Tarikatta çocuk istismarı soruşturmasında Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı

6 yaşında "evlendirilen" H.K.G'nin istismarına dair iddianame kabul edildi

Tarikat liderinin çocukları istismarı yalanladı, iddianameye yansıyanlar da onları yalanladı

Mahkeme, tarikatta çocuk istismarı davası için 22 Mayıs 2023'e duruşma tarihi verdi

Gazeteci Timur Soykan tarikatta çocuk istismarı haberinin ardından hedef gösterildi

Gazeteci Timur Soykan tarikatta çocuk istismarı haberinin ardından hedef gösterildi

İBB, Hiranur Vakfı'nın kaçak binasını mühürledi

6 yaşındaki çocuğun "evlendirilmesi" Meclis gündeminde: Cemaatle ilgili ne yapıldı?

AKP'li ilçe başkanı, 6 yaşındaki kızını evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel'i ziyaret etmiş

Tarikatta çocuk istismarı | Bakanlık "Davaya müdahil olduk", AKP sözcüsü "Takip ediyoruz" dedi

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'e cinsel istismar suçlaması

Hiranur Vakfı'nın çocuk istismarı savunması: Aile içinde

İstismarla gündeme gelen Hiranur Vakfı'nın MEB'le iş birliğine tepki

Tarikat liderinin istismara maruz bırakılan kızına 6 yaşında gelinlik giydirmişler

Tarikatta çocuk istismarı | Bakanlık "Davaya müdahil olduk", AKP sözcüsü "Takip ediyoruz" dedi

KESK'li kadınlar: MEB ve siyasi iktidar çocuk yaşta evliliklerin ve istismarın suç ortağı

Siyasi partiler tarikatta yaşanan çocuk istismarına ve tutuklama olmamasına tepki gösterdi

Hiranur Vakfı internet sitesini kapattı
Kızı H.K.G'yi 6 yaşında "evlendiren" Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ile H.K.G'yi yıllarca cinsel istismara maruz bırakan Kadir İstekli'nin ifadeleri ortaya çıktı.
DHA'nın haberine göre mahkemede son sözü sorulan Yusuf Ziya Gümüşel'in, "Yakalama kararını kabul etmiyorum. Mahkemeye dışarıdan müdahale üzerine verilen kararın uygunsuz bir iş olduğuna itikat ediyorum. Önce tutuklama kararı verilmedi. Daha sonra tutuklama kararı verilmesinin sebebini anlayamadım. Ben rabbimden, korkarım ölünce ona hesap vereceğim. Siz de hesap vereceksiniz. Sizlerin verdiği kararı bozacak Allah vardır" dediği öğrenildi.
Kadir İstekli'nin ise, "Mahkemenizin duruşma tarihi ilk olarak Mayıs'a verildi. Sonra Ocak ayına alındı. Bu karardan 2 gün sonra hakkımda yakalama kararı çıkarılması üzerine gidip kendim teslim oldum" diye konuştuğu kaydedildi.
Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli'nin İstanbul'da bir cezaevine götürüldükten sonra İstanbul dışında yüksek güvenlikli bir cezaevine sevk edilmeleri bekleniyor.
Hiranur Vakfı kurucusu Gümüşel'in 6 yaşındayken kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki İstekli ile dini nikahla 'evlendirdiği' iddialarına ilişkin iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edildi. İddianamede Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi. H.K.G. ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklama talep edildi. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun katalog suçlardan olması, bilirkişi raporu, bu suç için yasada ön görülen alt ve üst sınırları, bu nedenle oluşan kaçma şüphesi ve mevcut delil durumu nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.
Kararın ardından polis, önce Kadir İstekli'yi Pendik'te gözaltına aldı. İstekli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Daha sonra ise baba Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı. Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et