21 Aralık 2022 22:08
Son Güncellenme Tarihi: 22 Aralık 2022 00:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Bilgin asgari ücreti görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücret toplantısı yaptı. Erdoğan'ın yarın saat 12.00'de yeni asgari ücreti duyurması bekleniyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücreti görüşmek üzere bir araya geldi. Bir saat süren toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre Erdoğan'ın perşembe günü saat 12.00 civarında 2023 yılında geçerli olacak yeni asgari ücret rakamını açıklayacağı belirtildi.

AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" demişti. 

Erdoğan konuyla ilgili bir açıklama da grup toplantısının ardından yapmıştı. Türk-İş'in 9 bin lira olan teklifiyle ilgili Erdoğan, "Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir. Bunların hepsini bir düşüneceğiz" diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özçelik-İş’in örgütlü olduğu Bekaert Kartepe’de anlaşma sağlanamadı

SONRAKİ HABER

Çocuklara yönelik istismarın önlenmesine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa