27 Aralık 2022 14:45

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a göre Erdoğan'ın adaylığı önünde herhangi bir engel yok

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasına dair "Herhangi bir engel yok" dedi.

Mustafa Şentop | Fotoğraf: DHA

Paylaş

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, A Haber Ankara Temsilcisi Murak Akgün'ün sorularını yanıtladı. "Hac mevsimi" gerekçesiyle seçimin erkene alınabileceğini söyleyen Şentop, Erdoğan'ın yeniden adaylığı için de "Herhangi bir engel yok" dedi.

2023 seçimlerine dair konuşan Şentop, Hac mevsimi gerekçesini öne sürerek erken seçime dair mesaj verdi. Şentop, "Seçimlerin 1-2 ay öne alınması bir erken seçim olarak siyaseten nitelendirilemez. Ama hukuken şüphesiz teknik olarak bir erken seçim denebilir buna. 1 gün de önce yapsanız 1 hafta önce de yapsanız belli olan tarihe göre erkendir. Buna karar verecek olan TBMM veya Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Çeşitli sebepler olabilir, özellikle haziran ayı şu açıdan bence biraz düşünülebilir: Hac mevsimi başlıyor, çeşitli kafilelerle Türkiye'den de giden insanlarımız oluyor. Bunların sayısı önemli bir miktara ulaşıyor. Belki bu açıdan değerlendirilebilir. Benim aklıma gelen husus bu ama vaktinde yapılmasıyla ilgili de bir mahsur görmüyorum ben" dedi.

"ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI ÖNÜNDE ENGEL YOK"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olmasına dair de konuşan Şentop, "Aday olması konusunda herhangi bir engel yok. Konu çok açık. Adaylıkla ilgili anayasa maddesi 101. Madde bu madde bütünüyle değişmiş, bu madde 2017 referandumuyla kabul edilen anaysa değişikliği içerisinde var. Nisan 2018'de yeni 101. Madde yürürlüğe girmiş eskisi yürürlükten kalkmış" dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ

Şentop, AKP'nin anayasa değişikliğine dair ise "Parlamentoda Meclis çatısı altında çözülmesi herkesi memnun edecektir. Tekrar bunun referanduma sunulmasına gerek yok o aşamada. Bu konu hukuki bir düzenleme ile çözülmelidir diyenler 400'ü geçecek bir çoğunlukta şu anda. 400'ün üzerinde bir oyla TBMM'den bu tablo içerisinde böyle bir değişiklik geçebilir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sinop'ta kuru yük gemisinde çıkan yangında yaralananlardan biri hastane öldü

SONRAKİ HABER

Ford işçisi: Ek zam için birlik olmanın tam zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa