Kartonsan’da grevin 6. günü: İşveren promosyonla direncimizi kırmaya çalışıyor

Yalova’da faaliyet gösteren İpek Kağıt fabrikasından işçiler grevdeki Kartonsan işçilerini ziyaret etti.

27 Aralık 2022 22:00
Paylaş

Gözde MEYDAN
Kocaeli

Türk-İş’e bağlı Selüloz-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartonsan’da grevin 6. gününde Yalova’da faaliyet gösteren İpek Kağıt fabrikasından işçiler grevdeki işçileri ziyaret etti.

Kartonsan’da grevden önce aralık ayı içinde işçilere dağıtılacağı söylenen banka promosyonları, işveren tarafından TİS sürecinde yaşanan uyuşmazlık gerekçe gösterilerek dağıtılmamıştı. İşverenin ‘banka bizden teminat istiyor’ dediğini ama bu gerekçenin gerçeği yansıtmadığı ifade eden işçiler tepkili.

Öte yandan dün gece itibariyle beyaz yakaya banka promosyonlarının yatırıldığı öğrenildi.

İşverenin açıkça haklarını gasbettiğini belirten bir  Kartonsan işçisi “İşçinin direncini bu şekilde kıracaklarını düşünüyorlar. Bu da içerdeki mobbingin devamı aslında ama biz yılmayacağız. Kazanılmış hakkımızı gasbediyorlar. 2010’dan beri aldığımız promosyonları vermiyorlar. Kendi hesaplarına almışlar, bloke etmiş dağıtmıyor işçilere” diye konuştu.

Bir başka Kartonsan işçisi ise “İlk başta banka teminat istiyor dediler biz de böyle yalana kimse inanmaz dedik. Bankayla sözleşme zaten 3 yıllık bizim sözleşmemiz 2 yılda bir. Arafa 1 TİS görüşmesi daha var. Grev ihtimali o zaman da var. Banka bunu bilmiyor mu? Yine ben iyi niyetli düşünüp yeni yıla bir kaç gün kalmışken yatıracağını düşünüyorum“ dedi.

Başka bir Kartonsan işçisi ise “38 bin lira ile bizi yıldıramaz o yüzden boşa bir çaba. İşveren açıkça ayrımcılık yapıyor, beyaz yakaya yatırıldı promosyon parası. Bizim hakkımız olanı ise gasbediyorlar. Alsın başına çalsın. Bu işçinin tek derdi para değil, işte bunun gibi insana yakışmayan hareketlerin sona ermesi” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Dr. Ahmet Suntur: Ağırlaşan mevsimsel gribe karşı maske ve önlemler etkili uygulanmalı

SONRAKİ HABER

Putin, Rus petrolüne tavan fiyat uygulayanlara petrol satışını yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa