29 Aralık 2022 12:20

Boğaziçi protestolarından yargılanan 12 öğrenci hakkında beraat kararı

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atamasını protesto eden öğrenciler hakkında açılan davanın duruşmasında 12 öğrenci için beraat kararı verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör ataması protestolarına katılan ve gökkuşağı bayrağı taşıyan  12 öğrenci hakkında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu” muhalefet ettikleri gerekçesiyle açılan davada 12 öğrenci hakkında beraat kararı verildi.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya bazı öğrenci avukatlar katıldı. Yargılanan öğrenciler ise duruşmaya katılmadı.

Mahkemede avukatlar müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve üzerlerin atılı suçlardan mahkemece sanıklar hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğini söyleyerek tüm öğrenciler için ayrı ayrı beraat kararı talep etti.

Mahkeme, 12 öğrenci hakkında üzerlerine atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. 

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto etmek amacıyla 12 öğrencinin , 25 Mart 2021'de LGBTİ flamalarını açıp toplu şekilde yürüdükleri belirtiliyor. Kovid tedbirleri kapsamında toplantı, gösteri, açıklama yürüyüş kısıtlaması kararı olduğu bu nedenle polisin dağılmaları yönünde uyarılarına rağmen grubun dağılmadığı ve müdahale edildiği iddia ediliyor. Şüphelilerin, "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapisleri isteniyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EYT kimleri kapsıyor? EYT şartları neler? EYT başvurusu nasıl yapılır? | 10 soruda EYT

SONRAKİ HABER

ABD’de grevler 2022'de yüzde 39 arttı: Örgütlenme bulaşıcı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa