29 Aralık 2022 18:38

Bekaert’te grev tüm kararlılığıyla sürüyor

Bekaert'in İzmit fabrikasında işçiler grevini kararlılıkla sürdürürken, işçilerin tek tek arandığı ve iş başı yapmaları yönünde baskı uygulandığı öğrenildi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Bekaert İzmit fabrikasında grev tüm kararlılığı ile sürüyor. 

İşveren tarafı son yapılan görüşmede Bekaert Kartepe fabrikasında imzalanan sözleşmenin aynısını teklif etmiş ve anlaşma sağlanamamıştı. 

Öte yandan fabrika yönetimi grevin ilk gününden bu yana işçilere attığı mesajlarla işe dönme çağrısında bulunarak grevi kırmaya çalışıyor. Bugün de işçilerin tek tek arandığı ve iş başı yapmaları yönünde baskı uygulandığı öğrenildi.

Grevin 17. gününde olan Bekaert işçileri “Hakkımız olanı alana kadar mücadeleye devam” diyor.

Geçtiğimiz günlerde fabrikanın genel müdürü Hakan Saner yayınladığı basın bildirisiyle Bekaert Kartepe fabrikasında imzalanan anlaşma ile işçilerin saat ücreti ortalamasının 80 liraya çıkarıldığını, bu artışla ilk 6 ayda yüzde 81,5 bir artış yaşandığını ve aylık brüt ücretin 25.500 TL olduğunu söylemişti. İşçiler, bugün genel müdürün basın bildirisini evlerine postayla yolladığını belirterek, “Bizi eşlerimize, ailelerimize şikayet ediyor işveren, uzlaşmak istiyorsa taleplerimizi kabul etsin” sözleriyle baskıyı işçilerin aileleri üzerinden sürdürmeye çalıştığını ifade etti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da emeklilerden insanca yaşam talebi: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı

SONRAKİ HABER

Grevdeki Kartonsan işçileri sordu, Dr. Murat Özveri ve Prof. Dr. Aziz Çelik yanıtladı | Adaletin İş Yüzü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa